Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικό τριήμερο στην Τσαριτσάνη

Tριήμερο πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που αρχίζει σήμερα και συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο, διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης Λάρισας, στην πλατεία του χωριού.

Το «Πολιτιστικό Τριήμερο 2013» είναι αφιερωμένο «ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό» και οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αθλητικά τουρνουά, μουσικά προγράμματα και λαϊκά γλέντια, καθώς και προβολή της ταινίας «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας, σε σκηνοθεσία Τόνι Κέι, που έχει σαν κεντρικό θεματικό πυλώνα της το ρατσισμό.

Να σημειώσουμε ότι ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης ήταν που, πριν από λίγο καιρό, πρωτοστάτησε στην οργάνωση της μαζικής και δυναμικής αντίδρασης των κατοίκων του χωριού στην προκλητική και προσβλητική παρουσία κλιμακίου της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσμένους από τα στρατεύματα Κατοχής Τσαριτσανιώτες πατριώτες, που είχε ως αποτέλεσμα οι χρυσαυγίτες ν' αναγκαστούν να φύγουν άρον άρον.

Και να επισημάνουμε ότι ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης συσπειρώνει 700 ενεργά και δραστήρια μέλη και είναι το μεγαλύτερο και μαζικότερο πολιτιστικό σωματείο της ευρύτερης περιοχής. Χωρίς, έως σήμερα, να πάρει ούτε ένα ευρώ δημόσιας, ή κρατικής επιχορήγησης, διαθέτει και λειτουργεί Χορευτικά και Μουσικά Τμήματα, Δανειστική Βιβλιοθήκη με 7.000 τίτλους βιβλίων, Αναγνωστήριο και αίθουσα υπολογιστών, Λαογραφικό Μουσείο, Κινηματογραφικό Τμήμα και Κινηματογραφική Λέσχη, εκδίδει από το 1982 την εφημερίδα «ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ» που κυκλοφορεί σε 1.700 φύλλα και έχει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ