Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο και μουσική στον Ολυμπο

«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι»
«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι»
Στη μέση των εκδηλώσεών του είναι το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου και το πλούσιο πρόγραμμά του συνεχίζεται και αυτό το τριήμερο με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Σήμερα, Σάββατο, στο Αρχαίο θέατρο Δίου, στις 9 μ.μ. παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε μετάφραση: Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας, Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος, Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Αναστασόπουλος. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας, Μάνος Βακούσης, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, κ.ά.

Η τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ., πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα και της Μήδειας, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους. Η δραματική ένταση που χαρακτηρίζει το έργο, η τολμηρή παρουσίαση των δύο κύριων προσώπων του και το θέμα της διαμάχης ανάμεσα στα δύο φύλα αναδεικνύουν τη «Μήδεια» σε ένα σύγχρονο δράμα, από το οποίο άντλησαν έμπνευση πολλοί σύγχρονοι θεατρικοί συγγραφείς.

Την Κυριακή, ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει το πρόγραμμα με τίτλο «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι», με τους Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση. Η ιδέα αυτού του προγράμματος ξεκίνησε με τα λαϊκά τραγούδια που έχει γράψει κατά καιρούς ο συνθέτης, αλλά διευρύνθηκε με τραγούδια που έχουν πολιτικό πρόσημο έτσι ώστε ο τίτλος του προγράμματος να αποκτήσει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο. Λαϊκά τραγούδια, λοιπόν, αλλά και πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος σε ποίηση και στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ, του Βολφ Μπίρμαν, του Αλκη Αλκαίου, του Μάνου Ελευθερίου, του Κώστα Τριπολίτη, του Κώστα Λαχά, του Οδυσσέα Ιωάννου, της Λίνας Νικολακοπούλου, του Λάκη Λαζόπουλου και του Μπάμπη Τσικληρόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ