Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
Μπορούν αμφότεροι

Μέσα στις αγωνιστικές δυνατότητες ΠΑΟΚ και Ατρομήτου είναι να βρεθούν στους ομίλους του Europa League. Η χτεσινή κλήρωση για τις αναμετρήσεις των play offs, τους έφερε αντιμέτωπους με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αλκμααρ, αντίστοιχα. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν το πρώτο ματς εκτός και τον επαναληπτικό στην (άδεια λόγω τιμωρίας) έδρα τους, ενώ οι «κυανόλευκοι» αντίθετα. Οι αγώνες θα γίνουν στις 22 και 29 Αυγούστου.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπορεί να μην αποτελεί (αγωνιστικά) φόβητρο αλλά σίγουρα (ψυχολογικά) δεν προκαλεί και τα καλύτερα συναισθήματα στον ΠΑΟΚ. Το 2004 - στα προκριματικά της διοργάνωσης - οι Ισραηλινοί προκρίθηκαν σε βάρος των «ασπρόμαυρων» στα χαρτιά (3-0), λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά.

Γενικά, αρνητική είναι η παράδοση των ελληνικών ομάδων, αφού η Μακάμπι έχει επίσης αποκλείσει τον Ολυμπιακό (στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League) και τον Παναθηναϊκό (στα play offs της ίδιας διοργάνωσης).

Οι Ισραηλινοί κατέκτησαν το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν (για 20ή φορά), ενώ φέτος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διοργάνωση. Απέκλεισαν στο δεύτερο γύρο του Champions League, την Ουγγρική Γκιόρ με δύο νίκες (0-2, 2-1) και στον τρίτο αποκλείστηκαν από την Ελβετική Βασιλεία (1-0, 3-3). Στον πάγκο της βρίσκεται ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Πάουλο Σόουζα.

Η Αλκμααρ (τουλάχιστον θεωρητικά) δε διαθέτει τις αγωνιστικές δυνατότητες που είχε. Παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος, αλλά δεν είναι φόβητρο. Το καλοκαίρι έχασε τους δύο καλύτερους παίκτες της. Τον Τζόζι Αλτιντορ (πήγε στη Σάντερλαντ) και τον Ανταμ Μαχέρ (Αϊντχόφεν). Κατετάγη 10η πέρυσι στο ολλανδικό πρωτάθλημα, κατέκτησε όμως το κύπελλο (κέρδισε την Αϊντχόφεν). Φέτος σε δύο επίσημα ματς έχει ισάριθμες ήττες. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχασε από την Χέρενφεϊν (4-2) και στο Σούπερ Καπ - στην παράταση - από τον Αγιαξ.

Το 2005 (στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA) απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Αντιμετώπισε, ακόμα, τη Λάρισα δύο χρόνια αργότερα (στους ομίλους της διοργάνωσης) και τον Ολυμπιακό - την περίοδο 2009/10 (στους ομίλους του Champions League).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ