Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
14ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Πρεμιέρα με ελπίδες

Ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης ανοίγει σήμερα το χορό των ελληνικών συμμετοχών

Eurokinissi

Ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης ανοίγει σήμερα το χορό των ελληνικών συμμετοχών
Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 14ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου, το οποίο θα φιλοξενηθεί (10-18/08) στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Από ελληνικής πλευράς πρώτος θ' αγωνιστεί (στην τέταρτη συμμετοχή του στη διοργάνωση) ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης. Ηταν έκτος πριν από δύο χρόνια στη Νταεγού. Μετέχει στο πρώτο από τα δύο προκριματικά γκρουπ. Ο πρωταθλητής και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (5,83μ στον κλειστό και 5,82μ στον ανοιχτό) χρειάζεται άλμα στα 5,70μ, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό.

Οπως δήλωσε: «Η χρονιά πάει πολύ καλά. Προσδοκώ στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα είναι ένας αγώνας με υψηλό επίπεδό. Είμαι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξω και στους δύο αγώνες να κάνω αυτό που μπορώ».

Η πρωτοεμφανιζόμενη στη διοργάνωση Πόπη Αστροπεκάκη θα πάρει μέρος στον (μόλις τέταρτο στην καριέρα της) Μαραθώνιο. Στόχος της είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση. Να θυμίσουμε πως από τον περασμένο Απρίλη, όταν και έπιασε το όριο πρόκρισης στο Παρίσι με ατομικό ρεκόρ 2:38:37, δεν έχει τρέξει ξανά. Είναι η 41η στο σύνολο των 72 αθλητριών που θα εκκινήσουν.

Τη διοργάνωση θα μεταδώσουν τηλεοπτικά η ΕΔΤ (από 8.30 μέχρι 13.00 και από 17.00 μέχρι 21.00) και το «Eurosport».

Στη σκιά του ντόπινγκ

Η φετινή διοργάνωση γίνεται υπό τη σκιά των πρόσφατων (αλλεπάλληλων) κρουσμάτων ντόπινγκ. Τελευταία περίπτωση η Αλίς Ντεκό. Η Γαλλίδα αθλήτρια των 100μ. εμποδίων έμεινε εκτός διοργάνωσης, την παραμονή της έναρξής της. Η 28χρονη αποκλείστηκε από την ομάδα (με απόφαση της ομοσπονδίας) για χρήση απαγορευμένης ουσίας. Συγκεκριμένα, βρέθηκε θετική σε χρήση αμφεταμίνης - η οποία, κατά τη γαλλική ομοσπονδία, περιλαμβανόταν σε συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο δεν έλεγξε με γιατρό) - σε έλεγχο που της έγινε σε μίτινγκ του Γκέιτσχεντ τον Ιούνη.

Να θυμίσουμε πως - μεταξύ πολλών άλλων - ηχηρών ονομάτων, απουσιάζουν ο 30χρονος Αμερικανός Τάισον Γκέι. Ο ταχύτερος αθλητής φέτος (με 9.75'') στα 100 μ., παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 - εκτός των 100 - στα 200 μ. και στα 4Χ100 μ. Ακόμα, ο Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ, πρώην ρέκορντμαν στα 100 μ. και ο συμπατριώτης του Νέστα Κάρτερ (με χρόνο φέτος 9.87'' και μέλος της ομάδας που -στο Λονδίνο- έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 4Χ100, με 36.84'').


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ