Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαζικές κατασχέσεις

Eurokinissi

Τα κυβερνητικά στελέχη εδώ και καιρό μεθοδεύουν να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς πλειστηριασμών κατοικιών, που αποτελούν την πρώτη και, τις περισσότερες φορές, τη μοναδική κατοικία χιλιάδων δανειοληπτών των τραπεζών, που κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες προσέφυγαν στον τραπεζικό δανεισμό, για να αποκτήσουν δικό τους κεραμίδι, αλλά η οικονομική κρίση και τα φιλομονοπωλιακά μέτρα για τη διαχείρισή της έφεραν τα πάνω - κάτω. Η απογείωση της ανεργίας και των απολύσεων και το γκρέμισμα μισθών και συντάξεων, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί δανειοδοτηθέντες να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Οι τράπεζες δανειοδοτούσαν, προκειμένου να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους και τα κεφάλαια που είχαν στη διάθεσή τους, αλλά η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων από τα λαϊκά νοικοκυριά δημιουργεί κινδύνους να χάσουν οι τράπεζες. Γι' αυτό ακριβώς, για να σωθούν οι τράπεζες, άνοιξαν τα ταμεία του κράτους και δόθηκαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια, που για δεκαετίες θα πληρώνει ο λαός. Γι' αυτό ακριβώς και στη συνέχεια, πριν λίγους μήνες, δόθηκαν ακόμα 30 δισ. με τη μορφή δανείων της τρόικας που αναμένεται να εξοφληθούν από τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Τόσα κι άλλα τόσα δισεκατομμύρια, όμως, είναι σταγόνα στον ωκεανό των κεφαλαίων που τσέπωσαν οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας.

Με βάση την παραπάνω λογική, έθεσαν ως στόχο και υλοποιούν το σχέδιο άλωσης της πρώτης κατοικίας. Απειλούν και εκβιάζουν δεκάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, γνωρίζοντας ευθύς εξαρχής ότι πρόκειται για οικογένειες που όχι μόνο δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τραπεζικές δόσεις, αλλά τους είναι δύσκολο και να επιβιώσουν. Σε αυτό ελπίζουν και οι τραπεζίτες. Ωστε με τη μέθοδο των πλειστηριασμών να καταφέρουν να βάλουν -για ένα κομμάτι ψωμί- στο χέρι μεγάλα κομμάτια ακίνητης περιουσίας, με στόχο να δημιουργήσουν και στην Ελλάδα την τραπεζική κτηματομεσιτική, μέσω της οποίας θα μπορέσουν στο άμεσο μέλλον να εξασφαλίσουν νέα πεδία κερδοφορίας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης που θα επιτρέψει τους μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, είναι σχέδιο για τις μαζικές κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, σχέδιο που όσο γίνεται πιο γρήγορα πρέπει να σταματήσουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ