Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποιος τη ζωή μου...

H καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ "Ποιος τη ζωη μου..."», συνεχίζεται. Η παράσταση θα παιχτεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Αλσους «Δ. Κιντής» στην Ηλιούπολη, στις 30-8 στο «Βεάκειο», στις 31-8 στο θέατρο «Πέτρα» στην Πετρούπολη, στις 2-9 στο Μαρούσι, ενώ θα κλείσει τον κύκλο της καλοκαιρινής περιοδείας στις 14 Σεπτέμβρη, σ' ένα χώρο με συμβολική σημασία, στη Μακρόνησο.

Είναι μια μεγάλη μουσική παράσταση - αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Ελληνα δημιουργού, ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς στα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Με την υπογραφή του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός, Αρης Λεμπεσόπουλος, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, οι τραγουδιστές Κώστας Μακεδόνας και Γιώτα Νέγκα και 25 ακόμη ηθοποιοί - χορευτές - τραγουδιστές, συνοδευόμενοι από εξαιρετική 11μελή ορχήστρα, μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Η Μικρασιατική Καταστροφή, η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος, οι εξορίες, η «άνοιξη της δεκαετίας του 60», η δικτατορία, η μεταπολίτευση.

Η συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού. Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης, Ελευθερίου και δεκάδες άλλοι... Τα τραγούδια του επιθυμία και ανάγκη ενός ολόκληρου λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ