Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν στις απολύσεις

Η δημοτική αρχή υπέγραψε τη διαπιστωτική πράξη για την απόλυση σχολικών φυλάκων

Τη στάση της δημοτικής αρχής του Ζωγράφου στο ζήτημα των απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων καταγγέλλουν εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος υπέγραψε τον προηγούμενο μήνα τη διαπιστωτική πράξη για την απόλυση των σχολικών φυλάκων, αποδεικνύοντας πως όχι απλά δεν υπάρχει η βούληση να έρθει σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική, αλλά αντιθέτως θέλει να αδρανοποιήσει και να εγκλωβίσει την πάλη των εργαζομένων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζωγράφου καλεί όλους τους εργαζόμενους του δήμου να μην περιμένουν να τους σώσουν οι ίδιοι που περνάνε τη θηλιά στο λαιμό τους και να οργανώσουν την πάλη τους δίχως καμία αναμονή.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ επισημαίνουν:

«Στις 25/07/2013 η διοικούσα αρχή, διά χειρός του δημάρχου Καλλίρη, υπέγραψε τη διαπιστωτική πράξη απόλυσης των σχολικών φυλάκων προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ποια είναι η δικιά τους "ερμηνεία" στις τοποθετήσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ενάντια στις ανακοινώσεις της ΚΕΔΕ.

Αυτή λοιπόν η "ερμηνεία" έδειξε πως όχι απλά δεν υπάρχει η βούληση να έρθει σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική (ανοίγοντας με τις απολύσεις διάπλατα το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά δομών του δήμου), αλλά σκόπιμα -θέλοντας να αδρανοποιήσει και να εγκλωβίσει την πάλη των εργαζομένων- άφηνε να εννοηθεί πως η λύση θα δινόταν μέσω της ΚΕΔΕ, κάτι που από την πρώτη στιγμή η "Λαϊκή Συσπείρωση" είχε αναδείξει ως ανέφικτο και αποπροσανατολιστικό.

Φάνηκε πως οι μεγαλοστομίες, τόσο από πλευράς ΚΕΔΕ, όσο και οι -από πλευράς δημάρχου- βαρύγδουπες δηλώσεις αγωνιστικότητας, βρίσκουν τοίχο όταν συγκρούονται με την αστική νομιμότητα. Φάνηκε επίσης πως ο ρόλος τους δεν είναι άλλος από την πιστή εφαρμογή όσων μέτρων - κατευθύνσεων έρχονται, χύνοντας παράλληλα και δυο - τρία ψεύτικα δάκρυα για να συλλυπηθούν τους απολυμένους, ενώ πίσω από την πλάτη τους κανονίζουν ήδη τους επόμενους.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Ζωγράφου καλεί όλους τους εργαζόμενους του δήμου να μην περιμένουν να τους σώσουν οι ίδιοι που περνάνε τη θηλιά στο λαιμό τους, να οργανώσουν την πάλη τους δίχως καμία αναμονή, στηριζόμενοι στα ταξικά σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, στους μαζικούς φορείς, κάνοντας πέρα όσους τους τάξανε λαγούς με πετραχήλια και αντ' αυτού είδαν απολύσεις, μειώσεις στους μισθούς, χαράτσια.

Καμία απόλυση - Κλιμάκωση του αγώνα - Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους - Αγώνας για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ