Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις διώξεις εργαζομένων για τη ρατσιστική αιμοδοσία

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη δίωξη εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου της Σάμου που αντέδρασαν σε ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι μετά από αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, κ. Σίδερη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου εναντίον των εργαζομένων που προχώρησαν στην κινητοποίηση τον περασμένο Απρίλη, ο εισαγγελέας και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην απαράδεκτη ενέργεια να ξεκινήσουν προκαταρκτική έρευνα και κάλεσαν πρώτα τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Σταμάτη Φιλιππή, και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Αποστόλου. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, αλλά και φορείς του νησιού είχαν οργανώσει τέσσερις παραστάσεις διαμαρτυρίας πριν τη ρατσιστική φιέστα των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής και ζητούσαν από τη διοικήτρια να πάρει θέση και να μην επιτρέψει την αιμοδοσία. Τα όσα συνέβησαν κατήγγειλε με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους, στη νεολαία και στο λαό της Σάμου, την απόπειρα ποινικοποίησης της αντιρατσιστικής αντιφασιστικής δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και άλλων φορέων του νησιού, που ματαίωσαν με την κινητοποίησή τους, την ξενοφοβική - ρατσιστική αιμοδοσία "μόνο για Ελληνες" της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ανέχεται την επικίνδυνη στρέβλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την διοικήτρια του Νοσοκομείου που με την αναφορά της προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, δείχνοντας ως ενόχους τα σωματεία και συγκεκριμένους συνδικαλιστές που γίνονται ενοχλητικοί με την αποφασιστική, συνεπή δράση τους στο πλευρό των εργαζομένων.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι, με τη στάση τους, υποθάλπουν τις ιδέες και τη δράση του φασιστικού εξαμβλώματος, στρώνουν το έδαφος για να εισχωρεί στις συνειδήσεις του λαού και της νεολαίας το ρατσιστικό μίσος και η ξενοφοβία, προκειμένου να μένουν στο απυρόβλητο η αστική ιδεολογία και η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που υποστηρίζει και η δήθεν αντισυστημική Χρυσή Αυγή.

Προειδοποιούμε όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ρίχνουν νερό στο μύλο της νεοναζιστικής πρακτικής και των επιδιώξεών της ότι σύντομα θα είναι και αυτοί θύματά της. Η Ιστορία διδάσκει ότι η μισάνθρωπη βαρβαρότητα του φασισμού δεν έχει όρια, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, όταν αυτές δεν επιτυγχάνονται με τη συνήθη πρακτική του αστικού κοινοβουλευτισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να καταδικάσουν την απόπειρα δίωξης των συνδικαλιστών και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Το φασισμό μόνο ο λαός με την οργανωμένη δράση του, μπορεί να τον στείλει μια για πάντα στη χωματερή της Ιστορίας. Με την πάλη του για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ