Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει αδιαφορία για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού

Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου, στις 11 π.μ.

Αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Εβρου κάθε χρόνο

Phasma

Αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Εβρου κάθε χρόνο
Την προκλητική αδιαφορία των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Εβρου του ΚΚΕ με αφορμή και την καθυστέρηση στη στελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΔΥΕ Εβρου. Η Τομεακή Οργάνωση Εβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να απαιτήσουν την άμεση λειτουργία της ενώ προκειμένου να αναδείξει το μείζον θέμα, προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου, στις 11 π.μ. στα γραφεία του Κόμματος στην Ορεστιάδα.

Mε την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» η υπηρεσία που είχε στην ευθύνη της τη συντήρηση και επισκευή των αναχωμάτων του ποταμού Εβρου, μεταφέρθηκε στην αιρετή Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και παράλληλα με προεδρικό διάταγμα 54/ 11-06-2011 συστήθηκε Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων Αντιπλημμυρικής προστασίας της κοιλάδας του Εβρου και των παραποτάμων του (ΕΥΔΕ Εβρου), με αρμοδιότητα σε όλα τα θέματα που αφορούν στο ειδικό και σημαντικό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Ποταμού Εβρου, Ερυθροποτάμου, Αρδα, παραποτάμων και της περιφερειακής τάφρου Ορεστιάδας, ενώ η συντήρηση των έργων αυτών παραμένει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Δυστυχώς για τους αγρότες και τους κατοίκους του νομού, η ΕΥΔΕ Εβρου, ακόμη δεν έχει στελεχωθεί και φυσικά δε λειτουργεί.

Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Εβρου σημειώνει: «Την "εγκληματική" αυτή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πλήρωσαν τα προηγούμενα χρόνια και θα ξαναπληρώσουν ακριβά οι αγρότες μας.

Η συχνότητα των κρίσεων και η ένταση των πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων χρόνων, οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν έδειξαν περίτρανα ότι είναι άκρως επιβεβλημένο και επείγον ένα νέο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης με στόχο πάντα την προστασία υλικοτεχνικών υποδομών, ανθρώπων, ζώων αλλά ακόμα και την εξοικονόμηση πόρων, αφού οι αποζημιώσεις ενδεχομένων καταστροφών είναι πολλαπλάσιες του κόστους υλοποίησης του προτεινόμενου προγράμματος.

Μπροστά στην "εγκληματική" αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την ένοχη ανοχή της Περιφέρειας ΑΜ.Θ και της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου, η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες, πριν είναι αργά, να απαιτήσουν να στελεχωθεί τώρα, να λειτουργήσει η ΕΔΥΕ Εβρου και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού μας.

Ο χειμώνας έρχεται, μαζί του θα φέρει και νέες πλημμύρες. Τα υποκριτικά δάκρυα και οι συμπάθειες από τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την ώρα των κρίσεων είναι πρόκληση στη νοημοσύνη όλων μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιστορικός περίπατος προς τιμήν του ΕΛΑΣ (2020-05-29 00:00:00.0)
Επίθεση των ΜΑΤ έξω από την Αλεξανδρούπολη (2014-02-08 00:00:00.0)
Επίθεση των ΜΑΤ έξω από την Αλεξανδρούπολη (2014-02-08 00:00:00.0)
Να λειτουργήσουν τώρα τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (2011-01-12 00:00:00.0)
Υπεύθυνες και υπόλογες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (2010-02-19 00:00:00.0)
Διεκδικούν σύγχρονη αντιπλημμυρική προστασία (2006-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ