Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Μπελογιάννης
Νίκος Μπελογιάννης
φωτ.2

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ, του ανθρώπου με το γαρίφαλο, ο οποίος έδωσε τη ζωή του ηρωικά για τα ιδανικά του κόμματός του. Καθώς και στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος, και στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΔΑΝΟΥ από το Παλαιό Φάληρο, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων.

Κατερίνα Κασαπίδου από τα Παλαιά Σφαγεία

* * *

Φωτ.

Στις 13 Ιούνη κλείνουν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΡΟΥΣΟΥ το γένος Ριζοπούλου. Γεννήθηκε το 1956 στην πόλη Ορέντεα της Ρουμανίας από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ, πολιτικούς πρόσφυγες, που ζούσαν εκεί. Μετά το Γυμνάσιο φοίτησε σε Τεχνική Σχολή, πήρε δίπλωμα κοπτικής και δούλεψε σε εργοστάσιο παραγωγής υποδημάτων.

Το 1983 παντρεύτηκε τον Εμίλ Ρούσου και απέκτησαν μία κόρη. Στα χρόνια της πολιτικής προσφυγιάς έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις της οργάνωσης των Πολ. Προσφύγων.

Το 1989 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της. Ζούσε στην Αθήνα και δούλεψε σε εργοστάσιο υποδηματοποιίας. Το 1992 κλονίστηκε σοβαρά η υγεία της.

Πέθανε τον Ιούνη του 1998.

Στη μνήμη της, οι γονείς της Χρήστος και Βασιλική Ριζοπούλου, η κόρη της Χριστίνα και ο σύζυγός της Εμίλ προσφέρουν στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Χρήστος Σταμούλος
Χρήστος Σταμούλος
* * *

Στη μνήμη των συντρόφων μου της αποστολής των 189 από το Γουδί, το 1943, οι οποίοι κάηκαν στα κρεματόρια του Νταχάου, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ «Αγίου Παντελεήμονα» Αχαρνών, 100.000 δρχ.

Παύλος Αλμπανόπουλος

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΖΙΑΚΗ, ο ποίος πέθανε στις 2 Μάρτη 2001, η σύζυγος Βασιλική και τα παιδιά Κώστας και Μαίρη προσφέρουν 30.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου θείου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΚΚΟΛΗ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς - Κορυδαλλού, 10.000 δρχ.

Η ανιψιά του


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ