Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Καταγγέλλει τις διώξεις εργαζομένων που αντέδρασαν στη ρατσιστική αιμοδοσία

Από κινητοποίηση που έγινε σε νοσοκομείο τον περασμένο Απρίλη ενάντια στην φασιστικής έμπνευσης αιμοδοσία
Από κινητοποίηση που έγινε σε νοσοκομείο τον περασμένο Απρίλη ενάντια στην φασιστικής έμπνευσης αιμοδοσία
Ανακοίνωση - καταγγελία για τις διώξεις εναντίον εργαζομένων που αντέδρασαν στη φασιστικής έμπνευσης αιμοδοσία που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή τον περασμένο Απρίλη στο νοσοκομείο του νησιού. Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τους εργαζόμενους και καλεί το λαό της Σάμου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από το φασιστικό έγκλημα στην Καστανιά και τα γύρω χωριά, το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 5 μ.μ. στην Καστανιά και στις 8.30 μ.μ. στη συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, φορέων και συνδικαλιστών, που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, όπου ματαιώθηκε η φασιστικής έμπνευσης "αιμοδοσία" που οργάνωσε η νεοναζιστική - φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής (ΧΑ).

Στηρίζει και συμπαραστέκεται σε όλους τους εργαζόμενος που σήμερα έχουν μπει στο στόχαστρο προανάκρισης που διενεργείται από τον εισαγγελέα, μετά από αναφορά της Διοικήτριας του νοσοκομείου, εκ των οποίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Σάμου και πρόεδρος του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και αρκετά άλλα στελέχη του μαζικού κινήματος. Ετσι στοχοποιείται η συνδικαλιστική δράση και τα σωματεία, ενώ κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας αποδέχονται και στηρίζουν την τακτική και τη δράση των φασιστοειδών.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, μέρες πριν την αιμοδοσία του μίσους της Χρυσής Αυγής, με παρέμβασή μας προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου καλέσαμε να την αποτρέψουν. Συμμετείχαμε και εμείς μαζί με πολλούς άλλους φορείς και δεκάδες εργαζόμενους στη διαμαρτυρία εναντίον της ρατσιστικής - φασιστικής αντίληψης "αίμα μόνο για Ελληνες" που οργάνωσε σε πανελλαδική κλίμακα με φανφάρες, παράτες και προκλητικό τρόπο η ΧΑ.

Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής είναι να κάνουν τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου. Προτείνουν τζάμπα κρατικό χρήμα για τη μεγαλοεργοδοσία και εξαθλιωμένους εργαζόμενους με μεροκάματα 14 και 18 ευρώ. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές να καταδικάσουν την προσπάθεια ποινικοποίησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συνδικαλιστές. Καλούμε την εργατική τάξη και όλο το λαό των νησιών μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο τις αντιρατσιστικές - αντιφασιστικές παραδόσεις και την ιστορία του τόπου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ