Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Μαρκόπουλο, Καβάλα και Ζάκυνθο

Τρεις πυρκαγιές, σε δύσβατα σημεία, ήταν μέχρι αργά χτες το βράδυ σε εξέλιξη, σε Μαρκόπουλο Ωρωπού, Καβάλα και Ζάκυνθο. Η πρώτη, ξέσπασε σε χαράδρα στην περιοχή Μαυροσουβάλα στις 7.30 χτες το απόγευμα και μέχρι το βράδυ προσπαθούσαν να τη θέσουν υπό έλεγχο 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος, για μικρό χρονικό διάστημα συνέδραμαν δύο «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά που ξεσπά στο συγκεκριμένο σημείο τις τελευταίες 15 μέρες.

Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι, στην περιοχή Κρανοχώρι και για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 51 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς και τρία «Καναντέρ», ένα ελικόπτερο και δύο ψεκαστικά «Πετζετέλ».

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, εκδηλώθηκε φωτιά σε δύσβατη περιοχή στο Αργάσι Ζακύνθου. Το πύρινο μέτωπο, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μεγάλο και για την κατάσβεσή του, βρέθηκαν στο σημείο 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ για περίπου 1,5 ώρα (μέχρι τη δύση του ηλίου) ρίψεις νερού έκανε ένα «Καναντέρ». Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, πέντε οχήματα του Σώματος, μεταφέρθηκαν από την Κυλλήνη προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις που ήδη έδιναν «μάχη» με τις φλόγες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ