Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Βαριά χαράτσια και για την εκπρόθεσμη υποβολή

Αύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία

Αύριο Παρασκευή 30 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες υποβάλλονται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της Εφορίας Taxisnet. Μια σειρά από χαράτσια και πρόστιμα προβλέπονται για όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα τις φορολογικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα:

1) Θα χάσουν τη μείωση του φόρου για τις δαπάνες που αναγνωρίζονται από την Εφορία, όπως για νοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, τόκους στεγαστικών δανείων, έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες «ελαφρύνσεις» έχουν καρατομηθεί. Επιπλέον, οι περισσότερες από αυτές θα ισχύσουν για τελευτά φορά στην εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Για παράδειγμα, η έκπτωση για τα νοίκια της λαϊκής οικογένειας περιορίστηκε στα 100 ευρώ (από 240 ευρώ στα προηγούμενα χρόνια). Στα ίδια επίπεδα (μέχρι 100 ευρώ) καρατομήθηκε η «ελάφρυνση» για τα φροντιστήρια των παιδιών.

2) Θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο 10% για το 25% του ετησίου εισοδήματός τους, δηλαδή με πρόσθετο φόρο 2,5% του εισοδήματος! Αυτό θα συμβεί επειδή δε θα αναγνωριστούν οι αποδείξεις λιανικής πώλησης που μάζεψαν το 2012.

3) Εάν από την εκπρόθεσμη δήλωση προκύπτει ποσό φόρου προς πληρωμή, θα καταβληθεί με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης.

4) Η εκπρόθεσμη υποβολή συνεπάγεται και την επιβολή «αυτοτελούς προστίμου». Συνήθως, με το «συμβιβασμό» που επέρχεται διαμορφώνεται στα 39 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ