Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΞΙ.-- Σοκ έχει προκαλέσει στην Κίνα η απίστευτη βαρβαρότητα, σε ένα 6χρονο αγοράκι, που αφού το νάρκωσαν του έβγαλαν τα μάτια για να πωληθούν στο εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων. Οι αρχές στην επαρχία Σανξί βρήκαν τα μάτια του ατυχού μικρού χωρίς όμως τους κερατοειδείς χιτώνες. Ο μικρός είναι ένα ακόμα θύμα από τα πολλά παιδιά που σφαγιάζονται στη Λατινική Αμερική ή στην Ασία και γενικά στον καπιταλισμό από κυκλώματα για το κέρδος.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χασέμ ελ Μπελμπάουι που διορίστηκε από τον στρατό που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Μ. Μούρσι, των «Αδελφών Μουσουλμάνων», δήλωσε χτες ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να θέσει εκτός νόμου το συγκεκριμένο κόμμα. Στη χώρα ωστόσο, η ενδοαστική κόντρα συνεχίζεται με το λαό να αποπροσανατολίζεται σε αυτή. Για την Παρασκευή οι «Μουσουλμάνοι» προγραμματίζουν νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.-- Η πυρκαγιά στο Σαν Φραγκίσκο και το πάρκο Γιοσέμιτι κατακαίει τα πάντα. Οι 3.700 πυροσβέστες που δρουν εκεί παρά τις τεράστιες προσπάθειες έχουν καταφέρει να ελέγξουν μόνο το 23% της τεράστιας φωτιάς που εκτείνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Ενα μέτωπο της φωτιάς απειλεί και δεξαμενή που τροφοδοτεί με νερό την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν χτες έναν 30χρονο Παλαιστίνιο κάτοικο της Γάζας με τη δικαιολογία ότι ήταν μέλος της «Ισλαμικής Τζιχάντ». Η σύλληψη έγινε ενώ ο 30χρονος επιχειρούσε να περάσει ελέγχους για να μεταβεί στη Δυτική Οχθη για να παρακολουθήσει τεχνολογική εκδήλωση με χορηγό το αμερικανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ.

ΣΕΟΥΛ.-- Οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν χτες στη Σεούλ τρία μέλη του μικρού αντιπολιτευόμενου «Ενωμένου Προοδευτικού Κόμματος» (που έχει εκλέξει έξι βουλευτές στην 298μελή Βουλή) με την κατηγορία πως σχεδίαζαν ταραχές με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε χτες ο Σέρβος Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς που πραγματοποιεί από τη Δευτέρα επίσημη επίσκεψη στην Κίνα προσδοκώντας αύξηση των κινέζικων επενδύσεων στη χώρα του. Σήμερα αναμένεται να συμμετάσχει σε επενδυτικό φόρουμ και να επισκεφθεί τη βιομηχανική ζώνη υψηλής τεχνολογίας σε περιοχές της νότιας Κίνας.

ΜΠΙΣΚΕΚ.-- Τέσσερα άτομα μπήκαν χτες στο νοσοκομείο και άλλα 160 τέθηκαν σε καραντίνα μετά τον πρόσφατο θάνατο 15χρονου βοσκού από βουβωνική πανώλη σε μεθοριακή περιοχή της Κιργιζίας με το Καζακστάν.

ΑΡΟΥΖΑ.-- Xιλιάδες παιδιά στην Τανζανία υφίστανται εκμετάλλευση δουλεύοντας σε μικρά νόμιμα και παράνομα χρυσωρυχεία αντιμετωπίζοντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους επισημαίνει έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Ελικόπτερα και χερσαίες δυνάμεις της «Ταξιαρχίας Επέμβασης» του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί στη ΛΔ Κονγκό επιτέθηκαν χτες σε δυνάμεις της αντικυβερνητικής ένοπλης οργάνωσης Μ23 έπειτα από νέα απόπειρά της να καταλάβει τα περίχωρα της πόλης Γκόμα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Την πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας στη Σελήνη ως το τέλος τρέχοντος έτους ανακοίνωσαν χτες Κινέζοι αξιωματούχοι.

ΡΙΑΝΤ.-- Ενας 38χρονος άνδρας πέθανε χτες στην ανατολική πόλη της Σαουδικής Αραβίας Χαφάρ αλ Μπατίν από μετάλλαξη του οξέος πνευμονικού συνδρόμου SARS στη Σαουδική Αραβία ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων από την αρχή του χρόνου σε 42.

ΡΩΜΗ.-- Οι άνθρωποι οι οποίοι πλήττονται από την ανεργία ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την εργασία τους ξεπέρασαν τα 9.117.000 στην Ιταλία αναφέρουν στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το συνδικάτο CGIL. Σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2012, ο αριθμός αυτός εμφανίζεται αυξημένος κατά 10,1%. Σε σύγκριση μάλιστα με το πρώτο τρίμηνο του 2007, η αύξησή τους φθάνει το 60,9%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ