Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μειωθεί 50% η τιμή των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες

Με Ερώτηση ζητά ακόμα από την κυβέρνηση να μετακινούνται δωρεάν άνεργοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και να καταργηθεί ο θεσμός των εθελοντών ελεγκτών

Τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες και τη δωρεάν μετακίνηση ειδικών ομάδων επιβατών, ζητά από την κυβέρνηση το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες βουλευτές του Κόμματος στη Βουλή. Στην Ερώτηση, που υπογράφουν οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης, Σπύρος Χαλβατζής και η οποία απευθύνεται στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τονίζεται:

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η κατάργηση λεωφορειακών γραμμών και ιδιαίτερα η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες στη μετακίνηση του λαού.

Η μεγάλη ανεργία, η μεγάλη μείωση των μισθών και των συντάξεων, η φοροληστεία, που έχει αφαιμάξει το λαϊκό εισόδημα, έχουν ως αποτέλεσμα ο εργαζόμενος, ο άνεργος να μην μπορεί να πληρώσει το ακριβό εισιτήριο.

Η κατεύθυνση της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδίδεται σε "κυνήγι μαγισσών", ανάγοντας σε κύριο ζήτημα την εισιτηριοδιαφυγή, με συνέπεια να έρχεται καθημερινά σε αντίθεση με ανέργους, εργαζόμενους, νέους και νέες.

Η ανάθεση αυτής της κατεύθυνσης σε εθελοντές ελεγκτές, με την αθλιότητα της είσπραξης από τους ίδιους του 40% των προστίμων που θα επιβάλλουν, οδήγησε και στο θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν προτίθεται:

Να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων κατά 50%.

Να μετακινούνται δωρεάν οι άνεργοι, οι φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές.

Να καταργήσει τους εθελοντές ελεγκτές που λειτουργούν ως "κεφαλοκυνηγοί"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ