Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία στον Εβρο

Motion Team

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία του Εβρου. Την Ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου και απευθύνεται στους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης" η υπηρεσία που είχε την ευθύνη της συντήρησης και επισκευής των αναχωμάτων του ποταμού Εβρου μεταφέρθηκε στην αιρετή Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα, με προεδρικό διάταγμα (54/11-06-2011), συστήθηκε Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων Αντιπλημμυρικής προστασίας της κοιλάδας του Εβρου και των παραποτάμων του (Ε.Υ.Δ.Ε Εβρου), με αρμοδιότητα σε όλα τα θέματα που αφορούν στο ειδικό και σημαντικό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Εβρου, Ερυθροποτάμου, Αρδα, παραποτάμων και της περιφερειακής τάφρου Ορεστιάδας. Η δε συντήρηση των έργων αυτών παραμένει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Εντονες είναι όμως οι ανησυχίες των αγροτών και γενικότερα των κατοίκων της πολύπαθης από τις πλημμύρες ΠΕ Εβρου, γιατί η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων Αντιπλημμυρικής προστασίας της κοιλάδας του Εβρου δεν έχει στελεχωθεί μέχρι σήμερα και επομένως δεν λειτουργεί.

Επειδή η συχνότητα των κρίσεων και η ένταση των πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων χρόνων, οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν έδειξαν ότι είναι άκρως επιβεβλημένο και επείγον ένα νέο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης με στόχο πάντα την προστασία υλικοτεχνικών υποδομών, ανθρώπων, ζώων αλλά ακόμα και την εξοικονόμηση πόρων αφού οι αποζημιώσεις ενδεχόμενων καταστροφών είναι πολλαπλάσιες του κόστους υλοποίησης του προτεινόμενου προγράμματος.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε: Να στελεχωθεί άμεσα η ΕΥΔΕ Εβρου και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ