Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ξεκίνησε η συζήτηση του αντιεκπαιδευτικού σχεδίου

Ξεκίνησε χτες το μεσημέρι στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα. Η συζήτηση συνεχίζεται σήμερα στην Επιτροπή με την ακρόαση των φορέων και τη συζήτηση επί των άρθρων.

Στους στόχους που υπηρετούν οι αναδιαρθρώσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, τονίζοντας ότι η πραγματική απάντηση στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες βρίσκεται στη διεκδίκηση του ενιαίου 12χρονου δημόσιου και δωρεάν Σχολείου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε μεταξύ άλλων ότι οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στη δομή και το περιεχόμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνδέονται με τη συγκεκριμένη στρατηγική της ΕΕ. Πρόκειται για πολιτική που έχει χαραχτεί και έχει επιχειρηθεί να εφαρμοστεί εδώ και χρόνια με στόχο να στραφεί η πλειοψηφία των παιδιών στην επαγγελματική εκπαίδευση και να αποτελέσει το αυριανό ευέλικτο φθηνό εργατικό δυναμικό.

Την προπαγάνδα που εμφανίζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σαν απάντηση σε παθογένειες επανέλαβαν οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε μεν ότι το νέο Λύκειο αποκλείει πολλά παιδιά, ωστόσο φάνηκε για μια ακόμα φορά η συμφωνία στο διαχωρισμό γενικής και τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης μετά το Γυμνάσιο. Την ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι εξελίξεις στην ΕΕ σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, επισήμανε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ