Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η δίκη

Αρχισε χτες η δίκη, μετά από μήνυση στελεχών του φασιστικού - ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής το Μάη του 2009, του γραμματέα του EEK (Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα) Σ. Mιχαήλ και του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Κ. Μουτζούρη. Οι κατηγορίες αφορούν σε «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης». Οι δύο κατηγορούμενοι σέρνονται σε δίκη επειδή εναντιώθηκαν στους φασίστες και τη δράση τους, ενώ το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι ότι ο Σ. Μιχαήλ μηνύεται και κατηγορείται γιατί υπέγραφε κάλεσμα του κόμματός του σε διαδήλωση ενάντια στα φασιστοειδή, τα οποία είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση - κυνηγητό σε βάρος μεταναστών στον Αγιο Παντελεήμονα! Ο δε πρύτανης κατηγορείται για συνδρομή, επειδή επέτρεψε τη χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού του ΕΜΠ από ιστότοπο, κατηγορία για την οποία έχει αθωωθεί ήδη δύο φορές...

Από τους μάρτυρες κατηγορίας προσήλθε μόνο ο Ιωάν. Ανδρεόπουλος κάτοικος, όπως είπε ο ίδιος, Αγίου Παντελεήμονα, ενώ δεν εμφανίστηκαν ούτε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, ούτε η Θέμις Σκορδέλη που κατηγορείται για μαχαίρωμα Αφγανών και μέχρι σήμερα η δίκη της έχει πάρει 7 αναβολές... Για ιστορικά καταξιωμένα συνθήματα και φράσεις εγκαθιδρυμένες στη λαϊκή συνείδηση απέναντι σε δεκαετίες αγώνων, έκαναν λόγο ανάμεσα σε άλλα, οι μάρτυρες στη δίκη, αναφερόμενοι στο κάλεσμα ενάντια στους φασίστες. Σήμερα αναμένεται και η απόφαση.

  • Με ψήφισμά του το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δίκη που διεξάγεται με κατηγορούμενους τον Σ. Mιχαήλ και τον K. Mουτζούρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ