Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Καταγγέλλει παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση

Ως ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση εκλεγμένου μέλους στο ΔΣ της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας χαρακτηρίζει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου που διενεργείται από τη Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως «η διαδικασία άσκησης πειθαρχικού ελέγχου ξεκίνησε, αφού υπέβαλε αναφορά προς τη διοίκησή του, με την οποία ενημέρωνε για βλάβες πυροσβεστικών οχημάτων, λειτουργώντας στο πλαίσιο που ορίζουν σχετικές κανονιστικές διατάξεις και ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, το δικαίωμα τού αναφέρω στις αρχές».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΑΚΠ, «η διαδικασία αυτή διευρύνθηκε και εντάθηκε με την κλήση του σε νέα απολογία στις 27 Αυγούστου 2013, έπειτα από τις τοποθετήσεις του σε τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου μας, σχετικά με την άρνηση της διοίκησης ΠΥ Ζακύνθου να χορηγήσει στοιχεία και έγγραφα, τα οποία είχαν ζητηθεί από την Ενωσή μας ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΥΠΣ Δυτικής Ελλάδας. Τα έγγραφα αυτά αφορούσαν αντίγραφα υποβαλλόμενων αναφορών σχετικά με την έλλειψη προσωπικού και με προβλήματα που παρουσιάζουν τα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς επίσης και αντίγραφα εγγράφων σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της διοίκησης».

Η ΕΑΚΠ καταγγέλλει την ενέργεια της Διοίκησης που αποτελεί «ξεκάθαρα, ευθεία παρέμβαση σε συνδικαλιστική δράση». Για το λόγο αυτό, απαιτεί από το προεδρείο της Ενωσης να εξαγγείλει άμεσα κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΠΥ Ζακύνθου και την ΠΔΠΥ Ιονίων Νήσων, και να απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης και στήριξης, σε τοπικά συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων από άλλους κλάδους, απαιτώντας από τη Διοίκηση να σταματήσει την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου. Παράλληλα, η Ομοσπονδία να προχωρήσει άμεσα σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο Αρχηγείο ΠΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ