Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ «ΣΚΟΤ»: Με 48ωρη απεργία, που άρχισε χτες, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου χημικών ΣΚΟΤ στην περιοχή Μάντρα της Αττικής, έδωσαν τη δική τους απάντηση στις απολύσεις που ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία, διώχνοντας μέχρι τώρα τρεις εργαζόμενους, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους και να αποδεχτούν τη δραστική μείωση του μεροκάματου. Η εταιρεία εδώ και ένα χρόνο επέβαλε στους εργαζόμενους μείωση του μεροκάματου κατά 25%. Οι εργαζόμενοι πριν μερικούς μήνες «έστησαν» σωματείο και την περασμένη βδομάδα έστειλαν στην εταιρεία τα αιτήματά τους ανάμεσα στα οποία ήταν να υπογραφεί Σύμβαση Εργασίας με βάση τη Συλλογική Σύμβαση της Χημικής Βιομηχανίας. Η εταιρεία απάντησε με απολύσεις και μάλιστα δύο από τους απολυμένους είναι ιδρυτικά μέλη του σωματείου. Το σωματείο απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων, την υπογραφή της Σύμβασης και καλεί «τα δευτεροβάθμια όργανα, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα που ξεκινάμε». Για σήμερα στις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων.

«ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»: Αλλοι 9 εργαζόμενοι απολύθηκαν τη Δευτέρα από το Εργοστάσιο «Τσιμέντων Χαλκίδας», ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των απολυμένων από τον Απρίλη μέχρι σήμερα σε 55. Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE, εφαρμόζει εδώ και έξι μήνες σχέδιο ομαδικών απολύσεων, προχωρώντας κάθε μήνα στην απόλυση του προβλεπόμενου από το νόμο ποσοστού 5% επί του συνόλου του προσωπικού του Εργοστασίου «Τσιμέντων της Χαλκίδας». Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει 22 εργαζόμενοι που απολύθηκαν τους προηγούμενους μήνες, η οποία εκδικάζεται στις 18 Σεπτέμβρη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας.

«ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ»: Σε 4ωρη στάση εργασίας προχώρησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι απαιτώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων οφειλών, που έχουν ξεπεράσει τους δύο μήνες. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δε θα επιτρέψουν αυτή η «ψαλίδα» να μεγαλώσει και απαιτούν σχέδιο αποπληρωμής όλων των δεδουλευμένων τους, ώστε να πάψουν οι καθυστερήσεις πληρωμών. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δε δοθεί λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ