Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Αποπομπή υψηλόβαθμου αξιωματούχου για διαφθορά

ΠΕΚΙΝΟ.--

Αποπέμφθηκε χτες από τη θέση του επικεφαλής της κινεζικής Επιτροπής Διοίκησης και Εποπτείας Κρατικών Επιχειρήσεων ο Τζιανγκ Τζιεμίν μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κίνας έπειτα από την έναρξη έρευνας σε βάρος του για διαφθορά και αθέτηση πειθαρχικών κανονισμών.

Ο Τζιάνγκ Τζιεμίν (σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Κινεζικής Ημερησίας) θεωρείται ύποπτος για δωροληψία στο περιθώριο σύναψης συμβολαίων της πετρελαϊκής βιομηχανίας CNPC, όταν διατελούσε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας τη δεκαετία του '90.

Αλλη κινέζικη εφημερίδα, η South China Morning Post αποκάλυψε την περασμένη βδομάδα την έναρξη έρευνας για διαφθορά και κατά του Ζου Γιονγκάνγκ, ενός από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της περασμένης δεκαετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την εποπτεία των αστυνομικών και δικαστικών αρχών της χώρας. Ο Ζου συμμετείχε μέχρι τον Νομέμβρη 2012 στη Μόνιμη Επιτροπή του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ, το ανώτατο όργανο της κινεζικής ηγεσίας, και διηύθυνε την CNPC στο τέλος της δεκαετίας του '90. Τα φαινόμενα στην Κίνα είναι συνυφασμένα με τη ραγδαία καπιταλιστική ανάπτυξη και το «δόγμα» που κυριαρχεί και προβάλλεται από το ΚΚ Κίνας, «πλουτίστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ