Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ευρεία εκκαθαριστική επιχείρηση στο Σινά

KAΪΡΟ.--

Ευρεία εκκαθαριστική επιχείρηση διεξήγαγε ο αιγυπτιακός στρατός, χτες, στο βόρειο Σινά, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, με τη συμμετοχή δεκάδων στρατιωτικών ελικοπτέρων, τα οποία πραγματοποίησαν πλήγματα κατά στόχων που φέρονται να ήταν κρησφύγετα ισλαμιστών ενόπλων που δραστηριοποιούνται στη χερσόνησο. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, σκοτώθηκαν οκτώ ένοπλοι, τραυματίστηκαν 15 και συνελήφθησαν αρκετοί άλλοι.

Ο αριθμός των νεκρών, κατά την αιγυπτιακή τηλεόραση, ανέβηκε στους 15 λίγες ώρες αργότερα, ενώ σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο στρατό στόχος της επιχείρησης έγιναν και τα χωριά Τζούρα και Μαχντίγια. Σύμφωνα, πάντα, με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές, στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν έρευνες σε σπίτια, ορισμένα από αυτά κατεδαφίστηκαν ή επλήγησαν με ρουκέτες από τα ελικόπτερα, επλήγησαν και αυτοκίνητα εν κινήσει, ενώ καταστράφηκαν τουλάχιστον τρεις αποθήκες όπλων. Την επιχείρηση καθώς και τις κατεδαφίσεις σπιτιών επιβεβαίωσαν και αξιωματούχοι της «Χαμάς», από την παλαιστινιακή πλευρά των συνόρων στη Γάζα, οι οποίοι κατηγόρησαν τις αιγυπτιακές αρχές ότι εντείνουν μια προσπάθεια απομόνωσης της Γάζας.

Σε ρυθμό νέων διαδηλώσεων

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα οποία περιλαμβάνονται ο αποκλεισμός δρόμων μεταξύ των οποίων και όσων οδηγούν στο τέμενος Ραμπάλα αλ Ανταουίγια και στην πλατεία Ταχρίρ, η ανάπτυξη στρατιωτικών οχημάτων και οι στρατιωτικές περιπολίες, έχει λάβει ο αιγυπτιακός στρατός ενόψει των διαδηλώσεων που προγραμμάτιζαν για αργά χτες οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» στην επέτειο της συμπλήρωσης δύο μηνών από την ανατροπή του προέδρου Μούρσι από το στρατό. Χτες, 11 υποστηρικτές της οργάνωσης καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο που τους έκρινε ένοχους για επίθεση κατά στρατιωτών και για πυρπόληση εκκλησιών στην πόλη του Σουέζ, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα μέσα του Αυγούστου. Αλλοι 45 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 5χρονη κάθειρξη και άλλοι πέντε αθωώθηκαν. Επίσης, αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών επικαλούμενο ότι υποδαυλίζουν τη βία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ