Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο την Τρίτη κόντρα στο νομοσχέδιο για το Λύκειο

Στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια, το αγωνιστικό ραντεβού

Με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΠΑΜΕ είχε καλέσει πλατιά σύσκεψη για την ενημέρωση των εργαζομένων, όπου και είχε αναγγείλει τη διοργάνωση συλλαλητηρίων την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Ετσι καλεί σε συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 το απόγευμα.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη το Νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Με τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου γίνονται ακόμα περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση του σχολείου της αγοράς, μπαίνουν ακόμα περισσότεροι ταξικοί φραγμοί στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

ΟΧΙ στο σχολείο της αγοράς

ΟΧΙ στους νέους ταξικούς φραγμούς.

Ολοι και όλες στην Ομόνοια στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα είναι καθορισμένη να γίνει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και τη Δευτέρα θα μπει στην Ολομέλεια.

Παράλληλα συνεχίζονται οι αντιδράσεις από σωματεία και φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο και τις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει.

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου απορρίπτει στο σύνολό του το νομοσχέδιο και σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει: «Καμία έκπληξη για το χαρακτήρα του νομοσχεδίου, καμία αναμονή ή προσδοκία για καλυτέρευσή του. Είναι απαράδεκτο. Νομοσχέδιο συνέχεια της πολιτικής που κόβει μισθούς και συντάξεις, που κλείνει νοσοκομεία, που δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές να αιματοκυλίσουν λαούς. Προσδοκά να προετοιμάσει φτηνό καταρτισμένο εργατικό δυναμικό από την ηλικία των 15, να οδηγήσει τη μεγαλύτερη μάζα των παιδιών στην ημιμάθεια. Το νομοσχέδιο και οι εξελίξεις από αυτό δεν αφορούν τους εκπαιδευτικούς μόνο. Αφορούν τα παιδιά μας, άρα το σύνολο των εργαζομένων». Μάλιστα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε να καλέσει σε κοινή σύσκεψη το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ