Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις σε γειτονιές και μεγάλες πόλεις

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα, που μπαίνουν σε τροχιά κορύφωσης. Συγκεκριμένα εκδηλώσεις οργανώνονται:

Αύριο Παρασκευή

Στην Καβάλα, πάρκο Φαλήρου, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συναυλία με τον Δημήτρη Σταρόβα και τον Γιώργο Χατζή, πλούσιο πρόγραμμα στον «Παιδότοπο» κ.ά.

Στη Βέροια, πλατεία Ελιάς. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: θεματικά project μαθητών, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής κ.ά.

Στην Κομοτηνή, Αλσος Αγ. Παρασκευής (Σπαθί), στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση με θέμα την ανεργία, μουσικά αφιερώματα και συναυλίες μεταξύ άλλων και από τους Χάρη Κυρατζόγλου και Χάρη Τήλιο.

Στον Πύργο Ηλείας, στο πάρκο Κουβέλου. Στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιντεοπροβολές, θεατρικά δρώμενα, επίδειξη πολεμικών τεχνών, συναυλίες κ.ά.

Στην Αρτα, πλατεία Σκουφά. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Αφιέρωμα στο αντιφασιστικό τραγούδι. Συναυλία από το φοιτητικό συγκρότημα Μixgrill. Συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά. Λαϊκό Γλέντι. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο.

Στα Χανιά, πάρκο «Ειρήνης και Φιλίας των Λαών». Το αυριανό πρόγραμμα στις δυο σκηνές του Φεστιβάλ περιλαμβάνει: Αφιέρωμα «Ο Μπρεχτ για τον πόλεμο και το φασισμό». Θεατρική παράσταση «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπ. Μπρέχτ, από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Συναυλία με τους «The Hallicuti Band». Επίδειξη πολεμικών τεχνών. Συζήτηση με αθλητικά σωματεία. Κουκλοθέατρο: «Ο Ψαροτρομάρας» από την ομάδα ΚΟΥ-ΚΛΟ. Προβολή ταινίας μικρού μήκους για τη Χρυσή Αυγή «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον...». Θεατρικό του Μπ. Μπρεχτ «Τα τουφέκια της κυρά Καρράρ». Συναυλία «Τσακίζουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο, οπότε και θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Μυτιλήνη, πάρκο ΙΚΑ στην Επάνω Σκάλα, στις 8 μ.μ. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μουσικό συγκρότημα «Reipper». Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική Επανάσταση». Χαιρετισμός από τη γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ, Νάσια Σούκουλη. Αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι με τους Μυρσίνη και Μιχάλη Κουτσκουδή και Δημήτρη Σκλεπάρη. Συναυλία με τους ΜΑΓΜΑ. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο, οπότε και θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στη Λαμπρινή (Αθήνα), πλατεία Αγ. Ανδρέα, στις 8 μ.μ. Εκδήλωση αλληλεγγύης, με ομιλία από την Βιβή Σιώρα, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ και μεγάλο αφιέρωμα στο νησιώτικο - ικαριώτικο τραγούδι.

Στη Γούβα (Αθήνα), πλατεία Πλυτά, στις 8 μ.μ. Ομιλία από τον Νίκο Λάππα, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, και αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ