Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
«Σημείο επαφής»

Η Πίνα Μπάους (1940 - 2009) άφησε ανεξίτηλα το σημάδι της στο σώμα του σύγχρονου χορού, δημιουργώντας μια νέα, δική της αισθητική και επεκτείνοντας τα όρια της τέχνης της. Παραμένοντας στο κέντρο των εξελίξεων επί τριάντα χρόνια, τροφοδότησε και ενέπνευσε γενιές χορογράφων, ανθρώπων του θεάτρου, εικαστικούς και κινηματογραφιστές. Ως ιδρύτρια και επικεφαλής του Χοροθεάτρου του Βούπερταλ, έφερε αληθινή επανάσταση στην ιστορία των παραστατικών τεχνών με την επινόηση μιας νέας μορφής θεάματος - ένα μείγμα θεάτρου και χορού - γνωστού έκτοτε ως χοροθεάτρου.

Η New Star προβάλλει στους κινηματογράφους σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα το συναρπαστικό «Pina Bausch in dancing dreams». Οι νέοι ερμηνεύουν το επαναστατικό «Σημείο Επαφής» της Πίνα Μπάους, το έργο μίας από τις μεγαλύτερες χορεύτριες της εποχής μας, σε σκηνοθεσία των Αν Λίνζελ και Ράινερ Χόφμαν (Γερμανία- 2010 - 92' - Εγχρωμη). Με τους: Pina Bausch, Jo-Ann Endicott, Benedicte Billiet.

Στις 7 Νοέμβρη 2008, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Βούπερταλ η πρεμιέρα του έργου «Σημείο επαφής» της κορυφαίας χορογράφου του μοντέρνου χορού. Η ταινία «Dancing dreams» παρουσιάζει τους νέους ερμηνευτές να χορεύουν το «Σημείο επαφής» της Πίνα Μπάους υπό την επίβλεψη της ίδιας, αλλά και των βοηθών της Jo-Ann Endicott και Benedict Billiet. Η ταινία περιγράφει την εξέλιξη των νεαρών χορευτών, από τη σωματική αδεξιότητα και την αβεβαιότητα, μέχρι τη χορογραφική τελειότητα. Τα θέματα του έργου, η αναζήτηση της αγάπης και της τρυφερότητας, αλλά και οι συνδεδεμένες μ' αυτή απογοήτευση και επιθετικότητα, ήταν σε μεγάλο βαθμό απαιτητικά για τους νεαρούς χορευτές. Οι έφηβοι ταυτίστηκαν με το ρόλο τους, ο καθένας λειτουργούσε ως μονάδα, αλλά και ως μέρος του συνόλου. Παρά τη διαφορά ηλικίας, τους διαφορετικούς τύπους σχολείων και τις διαφορετικές εθνικότητες, η ετερόκλητη ομάδα των αρχικών προβών μετατράπηκε σε μια δεμένη κοινότητα και δημιουργήθηκαν πολλές φιλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ