Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Στο σφυρί» ιαματικές πηγές

Για εμπορική αξιοποίηση και εκμετάλλευση σε ιδιώτες - «επενδυτές» παραδίδονται από τη συγκυβέρνηση οι ιαματικές πηγές και οι κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή Φθιώτιδας. Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε την έναρξη διεθνούς διαγωνισμού με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την «ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και τουρισμού υγείας».

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής ακίνητα: Το ακίνητο ιαματικών πηγών Υπάτης, το οποίο βρίσκεται στην πόλη των Λουτρών Υπάτης. Το ακίνητο ιαματικών πηγών Θερμοπυλών, το οποίο είναι όμορο της ιστορικής πόλης των Θερμοπυλών. Η ιαματική πηγή με τα πέντε κτίρια βρίσκονται στο μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου. Το ακίνητο ιαματικών πηγών Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, το οποίο είναι όμορο της πόλης των Καμένων Βούρλων (στη δυτική πλευρά της) και αναπτύσσεται από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες του όρους Κνημίς. Αποτελείται από τρία τμήματα, από τα οποία το μεγαλύτερο (με το κάμπινγκ) έχει παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 800 μέτρων. Το ακίνητο ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το οποίο εκτείνεται από τη θάλασσα μέχρι και τις πλαγιές του όρους Κνημίς. Αποτελείται από πέντε τμήματα, σε ένα από τα οποία περιλαμβάνονται πέντε κτίρια.

Ετσι, τις ιαματικές πηγές θα τις εκμεταλλεύονται πλέον ιδιώτες. Οι συνταξιούχοι που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και ταυτόχρονα έκαναν και μερικές μέρες διακοπές με χαμηλό κόστος, τώρα θα πρέπει να χρυσοπληρώνουν τους ιδιώτες, όσοι βέβαια μπορούν να το κάνουν. Την ίδια στιγμή, είναι βέβαιο ότι τα επιχειρηματικά σχήματα που θα σπεύσουν να πάρουν τις ιαματικές πηγές θα υλοποιήσουν προγράμματα ιατρικού τουρισμού. Και τέτοια σχέδια ήδη υπάρχουν. Θυμίζουμε ότι αρχές Αυγούστου η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, και ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, είχαν συζητήσει για την άμεση προώθηση κοινής υπουργικής απόφασης για τον ιατρικό τουρισμό. Και όπως είχαν δηλώσει, η κυβέρνηση φιλοδοξεί «ο ιατρικός τουρισμός να μετατραπεί σε ισχυρή και προσοδοφόρα υπηρεσία». Προς όφελος βέβαια των επιχειρηματιών στους τομείς της Υγείας και του Τουρισμού, ενώ θα απευθύνεται σε «υψηλά βαλάντια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ