Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Θα πάρουν παιδιά τον... Οκτώβρη

Επιβεβαιώνει η δημοτική αρχή Αθήνας ότι παιδιά που έγιναν δεκτά να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, θα μείνουν εκτός για αρκετές βδομάδες, σίγουρα ως τον Οκτώβρη, καθώς δεν έγιναν ακόμα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

Οπως αποκάλυψε χτες ο «Ριζοσπάστης», οι διαδικασίες πρόσληψης 326 εργαζομένων (αναγκαίοι για τη λειτουργία των σταθμών) ξεκίνησαν τελευταία στιγμή. Μόλις την Παρασκευή 6/9 η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ - λειτουργεί τους σταθμούς) ανακοίνωσε την πρόληψή τους, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έως 31/7/2014), ανάμεσά τους βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι παιδοκόμοι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 18/9 με αδιευκρίνιστο πότε θα αξιολογηθούν, πότε θα οριστούν προσωρινοί πίνακες επιλογής, πότε θα γίνουν ενστάσεις, πότε θα τοποθετηθούν τελικά οι εργαζόμενοι στους σταθμούς.

Το ΔΣ του ΔΒΑ είχε αποφασίσει τέτοιες προσλήψεις ήδη από τις 19 Μάρτη, ωστόσο δε φαίνεται να πίεσε για άμεση υλοποίηση καθώς το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε μόλις στις 30/8 σχετικό έγγραφο εγκρίνοντάς τες. Επιπρόσθετα, η διοίκηση ελέγχεται καθώς και αυτή ανακυκλώνει συμβασιούχους, δεν διεκδικεί πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Χαρακτηριστικά, 275 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων έχουν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις δομές του Βρεφοκομείου, οι κυβερνήσεις πάγωσαν την πρόσληψή τους, η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα για να προσληφθούν.

Χτες η διοίκηση του δήμου έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι το ΔΒΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδρασαν έγκαιρα αλλά, «δυστυχώς, η κωλυσιεργία των αρμόδιων υπηρεσιών που ακολούθησε είναι η αιτία που αρκετές οικογένειες θα ταλαιπωρηθούν για έναν ακόμη μήνα, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στις αρχές Οκτωβρίου».

Η κατάσταση αυτή επικρατεί στους δήμους πανελλαδικά. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας δήμος της χώρας που να μπόρεσε να πάρει όλα τα παιδιά που έγιναν δεκτά. Περιμένουν ακόμα να εγκριθούν οι προσλήψεις διμηνιτών συμβασιούχων. Δηλαδή, κάποια στιγμή να προσληφθούν εργαζόμενοι για δύο μήνες με μισθούς πείνας, να απολυθούν, να έρθουν οι επόμενοι για άλλους δύο ή οκτώ μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία των σταθμών, στην ψυχολογία των παιδιών, στην καθημερινότητα των οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ