Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση για την Κυριακάτικη αργία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έκαναν χτες η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) και το σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων, ζητώντας να παρθεί απόφαση από τους συμβούλους κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, που προωθεί η κυβέρνηση.

Η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του κλαδικού σωματείου εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας, στην παρέμβασή της τόνισε πως «έχουμε καταθέσει και στην Περιφέρεια και στο Συμβούλιο, ομόφωνες γραπτές και προφορικές αποφάσεις γενικών συνελεύσεων από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο που είναι ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Τα σωματεία αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου 280.000 εμποροϋπαλλήλους σε επίπεδο Αττικής». Ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, κατέθεσε υπόμνημα τεσσάρων Ομοσπονδιών και 28 σωματείων με το οποίο ζητείται από το Περιφερειακό Συμβούλιο να υιοθετήσει την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματοβιοτεχνών που θέλει το καθεστώς της κυριακάτικης αργίας ως έχει.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, περιφερειακός σύμβουλος εκλεγμένος του ΚΚΕ, σημείωσε το γεγονός πως στις «διαβουλεύσεις» για το θέμα που διατράνωνε πως έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, αγνοήθηκαν οι εργαζόμενοι και πως πρέπει το Συμβούλιο να αποφασίσει και να απορρίψει το σχεδιασμό της κυβέρνησης που υπηρετεί κυρίως τους μεγαλεμπόρους και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει και με τις ανάγκες και των μικρών εμπόρων, πολύ περισσότερο των εργαζομένων. Μάλιστα, προειδοποίησε πως ακόμα «και αυτό που προβλέπει ο νόμος περί των 250 τ.μ. και πάνω, στην πορεία η κυβέρνηση θα το ανατρέψει».

Η συζήτηση του θέματος μετατέθηκε για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ