Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ KΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Εντείνεται η δράση της ΠΑΣΕΒΕ για την κινητοποίηση

Στην Αθήνα, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια η συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα. Στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στις 8.30 το πρωί

Καθημερινά οι δυνάμεις της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση της 16ης Σεπτέμβρη και το κλείσιμο καταστημάτων, μικρών επιχειρήσεων και βιοτεχνιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στη συγκέντρωση στην Αθήνα που θα γίνει στην Ομόνοια στις 10 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 16 Σεπτέμβρη.

Στη Θεσσαλονίκη η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί στη συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Οσο περνούν οι μέρες γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ εξήγγειλε μια κινητοποίηση απλώς για να την εξαγγείλει, αφού όλο αυτό το διάστημα δεν λαμβάνει το παραμικρό πρακτικό μέτρο για την επιτυχία της.

Ετσι, όλο το βάρος της οργάνωσης του αγώνα και της συμμετοχής των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ στην απεργία πέφτει εξ αντικειμένου στην ΠΑΣΕΒΕ, η οποία μέσα από συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων, συσκέψεις και άλλες ενέργειες καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία εξέδωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), στην οποία υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα: «Η δικομματική κυβέρνηση απαξιώνει το Ταμείο μας, για να ενισχύσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στους τομείς Ασφάλισης και Υγείας. Με την πολιτική της κλείνει τα μικρά μαγαζιά και τις βιομηχανίες. Ανοίγοντας πιο πολύ τον δρόμο στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις». Η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει την ανάγκη να αποδυναμωθούν «οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ που έβαλαν την "υπογραφή τους" στο χτύπημα του ασφαλιστικού συστήματος γιατί πάντα ήταν απέναντι από τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ και στην ίδια όχθη με την κυβέρνηση και τις μεγάλες επιχειρήσεις και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο δικός μας δρόμος είναι αυτός του ΑΓΩΝΑ, με την ΠΑΣΕΒΕ, για το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας με τους εργάτες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία, με σκοπό να αλλάξει χέρια η εξουσία, ώστε ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος να χρησιμεύει για την κάλυψη των αναγκών αυτών που τον παράγουν και όχι για τον πλουτισμό μιας χούφτας καπιταλιστών.

Δίνουμε όλοι μας τον καλύτερο εαυτό για την επιτυχία της απεργίας. Να συνεδριάσουν τα ΔΣ των σωματείων, οι επιτροπές αγώνα. Να γίνει συζήτηση. Να παρθούν αποφάσεις. Να ενημερωθούν οι συνάδελφοί μας στους κλάδους και στις γειτονιές. Παίρνουμε μέτρα για τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση».

  • Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση εξέδωσε χτες και η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ