Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αντιπαράθεση με τα μονοπώλια του βιβλίου

Στα εγκαίνια του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου χαιρέτισε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ

Χαιρετισμό στα εγκαίνια του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου που γίνεται στο Πεδίον του Αρεως απεύθυνε χτες βράδυ ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης επιταχύνονται οι διαδικασίες συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης στον κλάδο, με εξοβελισμό από τη λεγόμενη «αγορά» ή απορρόφηση των μικρομεσαίων εκδοτών από τα μονοπώλια που λυμαίνονται και αυτόν τον κλάδο.

Στηλίτευσε το γεγονός ότι η λογοτεχνία θεωρείται εμπορική δραστηριότητα και η συγγραφή επιτήδευμα. Κατήγγειλε, επίσης, το γεγονός της άγριας φορολογίας στο χώρο του βιβλίου, από το πρώτο κιόλας ευρώ. Ταυτόχρονα, ζήτησε λύσεις σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που μαστίζουν τους ανθρώπους του βιβλίου, όπως το ασφαλιστικό των εκδοτών ή η αδυναμία της πλειοψηφίας των λογοτεχνών να βγάλουν τα προς το ζην. Τέλος, κάλεσε σε συμπόρευση και λαϊκή συμμαχία, σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική που ισοπεδώνει τη δημιουργικότητα και τα δικαιώματα και στο χώρο του βιβλίου.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, θα διαρκέσει έως τις 22/9, ενώ πλαισιώνεται από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Πέμπτη: 6 - 10.30 μ.μ. Παρασκευή και Σάββατο: 6 - 11 μ.μ. Κυριακή: 11 π.μ. - 10.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ