Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δύο έργα - σταθμοί

Δύο από τα πιο δημοφιλή μουσικά - χορευτικά έργα, η «Carmen» του Bizet, ένα έργο - σταθμός στην ιστορία του λυρικού θεάτρου, εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Προσπέρ Μεριμέ, και το «Bolero» του Ravel, την πιο ερωτική μουσική που γράφτηκε ποτέ, παρουσιάζονται την Κυριακή, στο Ηρώδειο.

Ο διάσημος Iσπανός σκηνοθέτης Κάρλος Σάουρα παρουσιάζει και σκηνοθετεί, στο Ηρώδειο, την «Κάρμεν» συνυπογράφοντας με τον διάσημο Ισπανό χορευτή - χορογράφο και κομμουνιστή αγωνιστή Aντόνιο Γκαδές (πέθανε στις 20/7/2004) τη χορογραφία, τους φωτισμούς και την προσαρμογή του σεναρίου 30 χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Παρίσι.

Η μεταφορά της «Κάρμεν», ως μουσικής, χορευτικής και ταυτόχρονα θεατρικής παράστασης στη σκηνή συνέπεσε με τη στιγμή που ο Σάουρα ολοκλήρωνε την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία με τον Γκαδές (υπήρξε ο πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Βallet Nacional de Espana, BNE). Η τεράστια επιτυχία της ταινίας οδήγησε τους δύο καλλιτέχνες στην υλοποίηση της απόφασης αυτής.

Ο βραβευμένος (βραβείο Positano) ως ο καλύτερος νέος χορευτής του κόσμου για το 2012, Sergio Bernal, σε ένα ρεσιτάλ επιδεξιότητας και ισπανικού πάθους, συνοδευόμενος από τη μαγευτική μουσική του Ραβέλ χορεύει το «Bolero», σε χορογραφία του P. Pozo.

Μία χορογραφία που απογειώνει το ταμπεραμέντο και τη δύναμη αυτού του χορευτή, που κατατάσσεται στο «πάνθεον» των πολύ σημαντικών χορευτών και δικαίως έχει χαρακτηρισθεί από τους κριτικούς παγκοσμίως ο «Νουρέγιεφ» του φλαμένκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ