Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Απαιτείται άμεση λύση για την καθαριότητα των σχολείων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Λάρισας οργάνωσε το ΔΣ του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Λάρισας, αξιώνοντας από τη Δημοτική Αρχή να καλέσει, άμεσα, μέσω των σχολικών επιτροπών, τους 115 συμβασιούχους να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στην καθαριότητα των σχολείων μέχρι να δοθούν από το υπουργείο Παιδείας περαιτέρω διευκρινίσεις για την εφαρμογή διάταξης που ψήφισε η κυβέρνηση σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών.

Στη συνάντηση που είχε το ΔΣ του Σωματείου με τον αντιδήμαρχο Θ. Μαμάκο, επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή που, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», έχει την ευθύνη της λειτουργίας και της συντήρησης των σχολικών κτηρίων, οφείλει να δώσει άμεσα λύση, διαφορετικά να αναστείλει τη λειτουργία εκείνων των σχολείων που δεν έχουν προσωπικό καθαριότητας. Το ζήτημα -τόνισε- δεν αφορά μόνο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 115 συμβασιούχων, αλλά και τη λειτουργία των σχολείων, την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού και άλλου προσωπικού.

Ο Θ. Μαμάκος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι ...αναρμόδια, ισχυριζόμενος ότι ούτε η ίδια ούτε οι σχολικές επιτροπές μπορούν να καλέσουν τους εργαζομένους να καθαρίσουν τα σχολεία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ