Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα

Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους έμεινε η προχτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Η συνεδρίαση είχε ως θέματα τη συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, την περαιτέρω περικοπή κονδυλίων προς τους δήμους αλλά επικεντρώθηκε για ώρα στη φράση του Α. Τσίπρα περί «βλαχοδημάρχων».

Στην παρέμβασή της, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, επεσήμανε πως «η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η συζήτηση που εξελίχθηκε στο Συμβούλιο της ΚΕΔΕ είναι αποπροσανατολιστικά πυροτεχνήματα τα οποία είναι συνειδητή επιλογή και της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Υπενθύμισε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει δημάρχους που τώρα καταγγέλλει. «Με το ΠΑΣΟΚ έχουν συνεργαστεί σε δεκάδες δήμους και από πλευράς διοίκησης και από πλευράς αντιπολίτευσης. Μη μένουμε μόνο στη διοίκηση. Εχουν ενιαίο μέτωπο σε δεκάδες δήμους». Η Ελ. Παντελάκη παράλληλα ανέφερε ότι «δεν μπορείτε να ακυρώσετε στην πράξη το γεγονός ότι στηρίξατε δημάρχους και διοικήσατε, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα σε τοπικό επίπεδο μια βάρβαρη πολιτική που υπάρχει στους δήμους και επιταχύνεται με τον "Καλλικράτη", ο οποίος σημειωτέον προϋπήρχε του μνημονίου».

Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τοπικές εκλογές με ακομμάτιστους υποψήφιους, είπε πως «αυτή η συζήτηση δεν αφορά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μέσα στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης και τις επιπτώσεις που έχουν στη λαϊκή οικογένεια» ενώ υπογράμμιζε, με αφορμή τη δήλωση ορισμένων δημάρχων, πως δε θέλουν κομματική στήριξη, πως «ακριβώς επειδή είσαστε συνυπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση, γι' αυτό φοβάστε να πείτε ποιο κόμμα σας στηρίζει. Εμείς ίσα ίσα νιώθουμε πάρα πολύ καλά και είμαστε υπερήφανοι που μας στηρίζει το ΚΚΕ. Επειδή θέλετε να αποφύγετε την καταδίκη του κόσμου για την πολιτική σας, μιλάτε για μη ανάγκη κομματικής στήριξής σας».

Τέλος, σημειώνεται πως προβλέπονται νέες περικοπές στις επιχορηγήσεις των δήμων. Συγκεκριμένα, το νέο έτος θα υπάρξει μείωση επενδυτικών πόρων των Δήμων (από τη ΣΑΤΑ) κατά 53%, της κρατικής επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες των ΚΑΠ κατά 1,9% και των προνοιακών επιδομάτων κατά 8,4%. Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2009 έως και το 2013 υπάρχει μείωση στους πόρους της τάξης σχεδόν του 70%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ