Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Διαφωνίες στις συνομιλίες

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Αλλος ένας γύρος συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έλαβε χώρα χτες στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με διαρροές από την παλαιστινιακή πλευρά που δεν επιβεβαιώνονται από το Ισραήλ. Το περιεχόμενο δεν έγινε γνωστό, όπως έγινε και όλες τις προηγούμενες φορές από τότε που άρχισαν οι συνομιλίες υπό αμερικανική πίεση και κηδεμονία στις αρχές Αυγούστου.

Μία μέρα νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωνε επ' αυτού πως υπάρχει, σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, η πεποίθηση ότι «ο καλύτερος τρόπος να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση διά μέσου δύσκολων επιλογών που πρέπει να γίνουν, είναι να το κάνουμε μακριά από τη δημοσιότητα, γι' αυτό και δεν θα συζητήσουμε την ουσία αυτού που συμβαίνει». Ο Κέρι, εξαρχής, είχε ξεκαθαρίσει ότι οι συνομιλίες θα παραμείνουν μακριά από τη δημοσιότητα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη στην Ιερουσαλήμ, την Κυριακή, για να συζητήσει κυρίως τις εξελίξεις στη Συρία. Φαίνεται όμως ότι μετέφερε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό και το αποτέλεσμα των επαφών που είχε την περασμένη βδομάδα, στο Λονδίνο, με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την ισραηλινή πρόταση να έχει τη στρατιωτική ευθύνη της Δυτικής Οχθης ο ισραηλινός στρατός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ