Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο δρόμο οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του ΥΠΠΟ στη στάση εργασίας (16/9) που κήρυξαν τα σωματεία του ΥΠΠΟ, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την έδρα του υπουργείου, με συμμετοχή και των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου που κινδυνεύει με κλείσιμο. Ακολούθησε πορεία προς τα Προπύλαια, όπου οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό ενώθηκαν με τους εκπαιδευτικούς. Οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ θα υποστούν νέο χτύπημα με τη «διαθεσιμότητα» 140 εργαζομένων, συν 110 στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Χτες έγινε στάση εργασίας από τις 12 μ και συγκέντρωση στο ΥΠΠΟ, ενώ οι εργαζόμενοι του υπουργείου συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, στο Δημόσιο, και την Παρασκευή προγραμματίζεται Γενική Συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σήμερα ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) πραγματοποιεί πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συμμετέχει στα συλλαλητήρια «ενάντια στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων και των συναδέλφων στο ΥΠΠΟ και ενάντια στο ξεπούλημα της περιουσίας του λαού».

Ο ΣΕΚΑ καταγγέλλει «την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημοσίου» με στόχο τη «διάλυση των κοινωνικών δομών και παροχών, τις οποίες θα εμπορεύονται πλέον μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι και που θα αποτελέσουν πεδίο κερδοφορίας». Προσθέτει ότι «κυβέρνηση και ΕΕ στοχεύουν στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, την αποδοχή από τους εργαζομένους της εργασιακής ανασφάλειας, της ηττοπάθειας, της σύγχρονης δουλείας».

Ειδικά για το ΥΠΠΟ σημειώνει ότι «απόδειξη των αναγκών για μαζικές προσλήψεις είναι η πρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων από ΜΚΟ και η "ενοικίασή" τους στις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ. Πρόκειται για νέους στην πλειοψηφία τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς δουλείας. Δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα, ούτε καν μία μέρα άδειας, ενώ παραμένουν απλήρωτοι έξι σχεδόν μήνες. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μαζί με τους χιλιάδες επίσης συμβασιούχους στα έργα ΕΣΠΑ. Είναι κοινό μυστικό ότι οι συμβασιούχοι δεν απασχολούνται μόνο στα έργα αλλά καλύπτουν και άλλες ανάγκες των Εφορειών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ