Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη»

Το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη» δημιουργήθηκε το 1977 στα χρόνια της μεταπολίτευσης από μουσικούς με πάθος και μεράκι για την Ελληνική Μουσική.

Εχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό, στους Ελληνες ομογενείς. Ιδιαίτερα η παρουσία του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και γενικότερα στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ , όλα αυτά τα χρόνια, το έχουν καταξιώσει στο χώρο της στρατευμένης τέχνης.

Σήμερα, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο λαός μας, και που η μουσική και γενικότερα ο πολιτισμός βάλλονται από παντού και όχι τυχαία, η συμμετοχή μας στο μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός του Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η παράσταση που θα παρουσιάσουμε «Μνήμες Μακρονήσου» σε συνεργασία με την ΠΕΚΑΜ (Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου) αναφέρεται σε γεγονότα εκείνης της σκοτεινής περιόδου που οι κρατούντες ακόμα και σήμερα φροντίζουν να αποκρύπτουν από τον Ελληνικό Λαό και ιδιαίτερα την νεολαία.

Το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη» αποτελείται από τους: Μάριο Καραμπότη (πιάνο), Γιάννη Τόλιο, Γιώργο Χαραλάμπη και Κώστα Ζαριδάκη (μπουζούκι), Τάσο Ζάντζα (κλασική κιθάρα), Αντώνη Νάτσιο (ακουστική κιθάρα), Γιάννη Καραμπότη (ηλεκτρικό μπάσο), Βασίλη Χατζάκη (τύμπανα), Νατάσσα Μουσάδη, Σταύρο Ξένο και Νίκο Μποφίλιο (τραγούδι). Καλλιτεχνική επιμέλεια Τεό Λαζάρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ