Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Τα σκυλιά των εργοδοτών γαβγίζουν στους εργάτες

Τα δολοφονικά χτυπήματα σε μετανάστες, ήταν ο προάγγελος των επιθέσεων σε πρωτοπόρους εργαζόμενους και συνδικαλιστές

H επίθεση από νεοναζί της Χρυσής Αυγής την περασμένη Πέμπτη εναντίον εργατών, στελεχών και μελών του ΚΚΕ, με λοστάρια και άλλα φονικά αντικείμενα, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Εδώ και καιρό τα φασιστοειδή χτυπούν εργάτες. Ξεκίνησαν από μετανάστες, έστησαν τάγματα εφόδου και τώρα, κατ' εντολή της μεγαλοεργοδοσίας, εφοπλιστών και βιομηχάνων, επιτίθενται σε πρωτοπόρους εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Να πώς κλιμακώνεται η φονική τους δράση, μέσα από μερικά μόνο, ενδεικτικά παραδείγματα:

  • Αρχές Ιούνη 2012, η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές, μεταξύ των οποίων η κόρη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής και δύο υποψήφιοι τότε βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος. Οι προσαγωγές αφορούσαν στην επίθεση εναντίον ενός 31χρονου από το Πακιστάν, από άτομα που συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία της Χρυσής Αυγής. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
  • Λίγες μέρες αργότερα, μετανάστης τραυματίστηκε από επίθεση που δέχθηκε στην περιοχή της Αγ. Τριάδας στο Περιστέρι από χρυσαυγίτες, οπλισμένους με στιλέτα και πτυσσόμενα γκλοπ. Η αγέλη των ναζιστών εμποδίστηκε να συνεχίσει τους τραμπουκισμούς, χάρη στην έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων της περιοχής και την επιτόπου παρέμβαση των κομμουνιστών, που βρίσκονταν κοντά στην επίθεση.
  • Ξανά τον Ιούνη του 2012, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, είχαν επιτεθεί με δολοφονικές διαθέσεις σε μετανάστες που ζουν στο Πέραμα, στις 3 τα ξημερώματα και τραυμάτισαν σοβαρά Αιγύπτιους εργάτες που διατηρούσαν ιχθυοπωλείο στην περιοχή. Δύο μέρες νωρίτερα, ο βουλευτής του Λαγός, σε ομιλία του σε καφετέρια της περιοχής (λέγεται ότι ανήκει σε εργολάβο της Ζώνης) προειδοποιούσε τους Αιγύπτιους εργάτες ότι «θα δίνουν πλέον λόγο» στη Χρυσή Αυγή...
  • Στις 12 Ιούνη 2012, φασιστοειδή επιτέθηκαν στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία Αγ. Παρασκευής, με στόχο το γραμματέα της ΚΟ Αγ. Παρασκευής και δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ, Γ. Τσιμπουκάκη. Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, αφού τα φασιστοειδή προκάλεσαν επανειλημμένα τα μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονταν στο περίπτερο, με βρισιές και χαρακτηρισμούς.
  • Τον Οκτώβρη του 2012, στη Νεάπολη του Λαυρίου, σταμάτησε ένα κλειστό φορτηγάκι με καλυμμένες τις πινακίδες σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Από μέσα βγήκαν τουλάχιστον 10 άτομα, φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής και με λοστάρια χτύπησαν άγρια τους δύο Πακιστανούς που εργάζονταν εκεί, καταστρέφοντας ταυτόχρονα το μαγαζί.
  • Τον Γενάρη του 2013, στο Περιστέρι, επτά νεοναζί επιτέθηκαν σε σπίτι μεταναστών από το Πακιστάν στην οδό Αγίου Γεράσιμου. Πετώντας πέτρες, μπήκαν στο σπίτι κρατώντας ρόπαλο, μαχαίρια και σφυρί, τρομοκρατώντας τους μετανάστες που κλειδώθηκαν σε ένα δωμάτιο για να προφυλαχθούν. Ακολούθως έκλεψαν ένα λαπ τοπ, 40 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Στις 19 Φλεβάρη 2013, δέκα χρυσαυγίτες περικύκλωσαν έξω από το σπίτι του και επιτέθηκαν σε εργαζόμενο στην Παλαιά Φώκαια Αττικής. Η δικαιολογία που πρόβαλαν οι τραμπούκοι, ήταν ότι «τόλμησε» να περάσει κοντά από τα γραφεία τους και να ακούει στο αυτοκίνητό εργατικά τραγούδια, παραμονές πανεργατικής απεργίας! Ο εργαζόμενος που δέχτηκε την επίθεση ήταν μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και πρωτοπόρος αγωνιστής στο χώρο του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ