Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πυρκαγιά σε διυλιστήριο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-

Η αποπνικτική μυρωδιά και τα πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού που είχαν καλύψει τρεις μεγάλες πόλεις στα περίχωρα του Λος Αντζελες, ήταν οι ορατές συνέπειες της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε μεγάλη μονάδα διύλισης πετρελαίου, της εταιρίας Tosco Corp., που βρίσκεται στο προάστιο του Λος Αντζελες, Κάρσον, και έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 130.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως.

Η πολύ σοβαρή επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, εξαιτίας του πυκνού καπνού υποχρέωσε περίπου 100.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αφού όπως τόνισαν προειδοποίησαν τους κατοίκους των πόλεων Κάρσον, Γουίλμινγκτον και Λονγκ Μπιτς να παραμείνουν στα σπίτια τους και να έχουν τα παράθυρα κλειστά, καθώς η ευρύτερη περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνά και επικίνδυνα για την υγεία σύννεφα, εξαιτίας της καύσης του πετρελαίου. Ενώ μέχρι αργά χθες το απόγευμα αποκλεισμένες παρέμενανε οι κεντρικές οδικές αρτηρίες γύρω από το διυλιστήριο.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Τζεφ Κάλεντερ δήλωσε ότι η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε τρεις ώρες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Η εταιρία Tosco είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες διύλισης πετρελαίου στις ΗΠΑ και σύμφωνα με παρατηρητές εκτιμάται ότι εξαιτίας της πυρκαγιάς θα αυξηθούν κατά περίπου 1,5 σεντς οι τιμές των καυσίμων στα αμερικανικά πρατήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ