Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρασκηνιακό κρεσέντο

Η μάχη παρασκηνίου και συμφερόντων, με αφορμή το τελεσίγραφο της ΦΙΦΑ που λήγει σήμερα, συνεχιζόταν χτες έως αργά. Οι πιέσεις, προσεγγίσεις, απειλές και υποσχέσεις εκατέρωθεν έδιναν και έπαιρναν. Ετσι οι παράμετροι και τα δεδομένα μεταβάλλονταν συνεχώς, με αποτέλεσμα κάθε σιγουριά για τη μια ή την άλλη εξέλιξη να είναι (τουλάχιστον) παρακινδυνευμένη.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η ταχύτητα με την οποία οι αντιμαχόμενες πλευρές αλλάζουν εκτιμήσεις και απόψεις. Νωρίς χτες διαρρέει η (επιβεβαιωμένη) πληροφορία πως υπάρχουν αλλεπάλληλες επαφές ΕΠΟ - κυβέρνησης (π.χ. Γκαγκάτση - Βενιζέλου). Βρέθηκε σημείο επαφής και το θέμα βαδίζει προς μερική διευθέτηση (παράταση χρόνου απάντησης στη ΦΙΦΑ). Ο υπουργός Πολιτισμού στέλνει στην ΕΠΟ επιστολή, όπου επαναλαμβάνει τις κυβερνητικές θέσεις «έχουμε διάλογο, θα εφαρμοστεί η νομιμότητα, σεβόμαστε τη σωματειακή αυτονομία». Και επισημαίνει με νόημα: «Ο διάλογος αυτός είναι ανοιχτός και ουσιώδης. Αυτό πρέπει να το μεταφέρετε και προς τη ΦΙΦΑ. Είμαι βέβαιος ότι για το σκοπό αυτό θα κάνετε στο επίπεδό σας όλες τις αναγκαίες αλλαγές». Το απόγευμα στη Βουλή δηλώνει σε δημοσιογράφους: «Το θέμα τελείωσε. Με τη ΦΙΦΑ όλα είναι καλά». Ομως στους συναδέλφους του βουλευτές απαντάει: «Δε δεσμεύομαι ότι δε θ' αποβληθούν οι ελληνικές ομάδες. Αυτό δεν είναι θέμα δικό μου»...

Από την άλλη η ΕΠΟ επίσημα διαψεύδει «ρητά και κατηγορηματικά την ύπαρξη επιστολής» με την οποία ζητείται από τη ΦΙΦΑ παράταση έως τις 10 του Ιούνη. Είναι σε... διαβουλεύσεις με πολλούς και παλινδρομεί μεταξύ, προς το παρόν, εκτόνωσης της κρίσης (αίτημα παράτασης) και κορύφωσής της (μη απάντησης, άρα αποκλεισμού). Στελέχη της παραδέχονται τις εντονότατες πιέσεις που υπάρχουν, εντός και εκτός Ομοσπονδίας, και το σίριαλ συνεχίζεται ως αργά... Με βάση φυσικά όχι το καλό και την υπεράσπιση του αθλήματος αλλά συγκεκριμένων (αντικρουομένων στην παρούσα φάση) συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ