Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιοδεία δημοτικών συμβούλων στα σχολεία

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς φανερώθηκαν στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε σχολικές μονάδες κλιμάκιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να αναπτύξουν όλο το πρόγραμμά τους, σχολεία που τα ολοήμερα τμήματά τους είτε λειτουργούν στη λογική του παιδοφυλακτήριου είτε δε λειτουργούν καθόλου, σχολεία χωρίς υποστηρικτικές υποδομές των μαθημάτων (αίθουσες πειραμάτων φυσικής, καλλιτεχνικών, υπολογιστών κ.ά.), σχολεία χωρίς τους κατάλληλους χώρους εστίασης των παιδιών, χωρίς τραπεζοκόμους.

Το πρόβλημα όμως της έλλειψης μόνιμων καθαριστριών στα περισσότερα σχολεία αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα, αφού κινδυνεύει η ίδια η υγεία των παιδιών.

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία, αλλά και της δημοτικής αρχής που έχει αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας των σχολείων. «Οι ευθύνες της διοίκησης Μπουτάρη είναι μεγάλες για την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και για την έλλειψη καθαριστριών. Το ζήτημα του καθαρισμού των σχολείων είναι ζήτημα υγιεινής και δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πρέπει να λυθεί άμεσα». Και καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ενωμένοι σαν μια γροθιά και μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα να διεκδικήσουν από το κράτος -κυβέρνηση και δήμους- όλα όσα δικαιούνται για τη μόρφωση των παιδιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ