Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για το νέο χαράτσι

Να απαιτήσουν εδώ και τώρα πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην ώρα της ανάγκης ζητούν μαζικοί φορείς, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την καταβολή 25 ευρώ για νοσηλεία από 1.1.2014.

Με αφορμή το νέο «χαράτσι» νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καταγγέλλει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης και επισημαίνει ότι «αν δεν παρέμβει το λαϊκό κίνημα θα επιβάλουν ακόμα πιο μεγάλες αυξήσεις που θα είναι απαγορευτικές, όχι για να μπεις στο νοσοκομείο αλλά για να περάσεις και απ' έξω». Η ΟΒΣΑ καλεί όλα τα Σωματεία και τις Ενώσεις - μέλη της, να απαιτήσουν αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, κατάργηση στην πράξη των «χαρατσιών» εισόδου στα νοσοκομεία, θεώρηση των βιβλιαρίων σε όλους τους Επαγγελματίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας.

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει χαράτσι 25 ευρώ για εισαγωγή ασθενούς σε νοσοκομείο, καταγγέλλει, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλώντας όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και ν' απαιτήσουν να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την Υγεία - Πρόνοια.

Καλεί, επίσης, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να αψηφήσουν τις απειλές, να αντισταθούν οργανωμένα απέναντι στο νέο χαράτσι, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς δωρεάν και όχι να μετατραπούν σε φοροεισπράκτορες του υπουργείου Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ