Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Χάλασαν τη μόστρα της γιορτής

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Τουρισμού έκανε χτες το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού, με το πανό του να δίνει το σύνθημα: «Δωρεάν διακοπές για όλο το λαό και όχι διανυκτέρευση ίση με ένα μισθό». Στην πράξη, η Μέρα Τουρισμού αποδείχτηκε μέρα για το ξενοδοχειακό και τουριστικό κεφάλαιο και όχι για τους εργαζόμενους του κλάδου. Είναι χαρακτηριστικό πως αν και υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση, ώστε το Συνδικάτο να θέσει τα αίτηματά του σχετικά με την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τους 200.000 εποχικούς εργαζόμενους και τη Συλλογική Σύμβαση, οι εργαζόμενοι βρήκαν την πόρτα του κλειστή.

Οσο για τα πανηγύρια για το ρεκόρ αφίξεων των 17,5 εκ. τουριστών και των 11,5 δισ. ευρώ εσόδων, τις διακηρύξεις που αναγορεύουν τον τουρισμό σε «ατμομηχανή» της ανάπτυξης, τα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ και ΣΕΤΕ για στροφή στον «ποιοτικό τουρισμό», αυτά αφορούν την απέναντι όχθη, αυτή του ξενοδοχειακού και τουριστικού κεφαλαίου. Για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου, υπάρχουν οι μισθοί - ψίχουλα, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή τους, η ανεργία, ενώ για πάνω από 200 χιλιάδες εργαζόμενους σημαίνει ότι θα περάσουν ένα χειμώνα χωρίς επίδομα ανεργίας.

Μετά από το υπουργείο Τουρισμού, οι εργαζόμενοι έκαναν εξόρμηση στο κέντρο της πόλης, ενημερώνοντας με την ανακοίνωση του Συνδικάτου τους περαστικούς για το τι σημαίνει ημέρα τουρισμού για τους είλωτες του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ