Τρίτη 1 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ομιλία Σαμαρά στην αμερικανοεβραϊκή κοινότητα

Προσκλητήριο στα μονοπώλια για να επενδύσουν στην Ελλάδα, διαφημίζοντας την προώθηση των αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών, απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χτες σε εκπροσώπους της Αμερικανοεβραϊκής Κοινότητας (American Jewish Committee) στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα «είναι παράγοντας σταθερότητας» στην περιοχή, τοποθέτηση που εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αναβάθμιση του «γεωστρατηγικού ρόλου» της χώρας.

Μια βδομάδα πριν την προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ, για την κοινή σύσκεψη των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας - Ισραήλ, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία μεταξύ των κεφαλαιοκρατών των δύο χωρών και άλλων μονοπωλίων για την κοινή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και έφερε σαν παράδειγμα την Κύπρο, όπου όπως είπε, «ήδη ενεργοποιείται εταιρεία αμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων».

Σήμερα ο Αντ. Σαμαράς συναντάται με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ και την Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ