Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Απειλές για στρατιωτική δράση κατά του Ιράν

Προκλητικός για άλλη μια φορά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Προκλητικός για άλλη μια φορά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, που επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στο ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, επέμεινε ότι δεν υπάρχει καμία «αλλαγή στάσης» από την πλευρά της ιρανικής ηγεσίας παρά μόνο «αλλαγή για τα μάτια του κόσμου», η οποία έχει ως απώτερο στόχο «να κερδηθεί χρόνος προκειμένου το Ιράν να φτάσει σε τέτοιο σημείο στην προσπάθειά του ν' αποκτήσει πυρηνικά όπλα που δεν θα υπάρχει τρόπος γυρισμού».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, απείλησε ότι η χώρα του «θα δράσει και μόνη της στρατιωτικά κατά του Ιράν» καθώς είναι «αποφασισμένη να μην αφήσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα». Επίσης, κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι «προσποιείται πως στενοχωριέται αλλά έχει άμεση εμπλοκή στην τραγωδία της Συρίας». Αμεση ήταν η αντίδραση της Τεχεράνης στην ομιλία Νετανιάχου, την οποία χαρακτήρισε «εμπρηστική». Επίσης, μίλησε για «εντελώς ψευδείς» ισχυρισμούς.

Κατά τ' άλλα, ο Νετανιάχου έκανε μικρή μνεία, κατά την ομιλία του, στην αναθέρμανση των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων, λέγοντας απλώς γενικόλογα ότι «το Ισραήλ είναι έτοιμο για ιστορικούς συμβιβασμούς», αλλά «δεν υπάρχει αρκετή ανταπόκριση σε αυτήν την κατεύθυνση από την παλαιστινιακή πλευρά», η οποία διαρρέει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση επιμένει στον εποικισμό και στην κατοχή. Χτες, στη Λωρίδα της Γάζας κηδεύτηκε άλλος ένας Παλαιστίνιος που έπεσε νεκρός, αργά τη Δευτέρα, από ισραηλινά πυρά επειδή, κατά την ισραηλινή εκδοχή, πλησίασε το συρματόπλεγμα των συνόρων και προσπαθούσε να το κόψει. Ενας δεύτερος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ