Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
  • Εκδηλώσεις διοργανώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα ΤΕΙ και αύριο Παρασκευή έχει σειρά το ΤΕΙ Αθήνας, όπου η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι συζήτηση για το ασφαλιστικό, με στέλεχος του ΠΑΜΕ. Εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου θα λειτουργούν στο χώρο, ενώ θα προβληθεί ντοκιμαντέρ και η κινηματογραφική ταινία «Zerminal».
  • Στις 11 το πρωί του Σαββάτου 28/4, οι Οργανώσεις των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο μνημείο του Νίκου Πλουμπίδη στο Δαφνί. Θα μιλήσει ο Γιώργης Μωραΐτης, αντιστασιακός δημοσιογράφος.
  • «Ως πότε θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς; Δεν πάει άλλο, θα αντισταθούμε, είμαστε νέοι, έχουμε δικαιώματα στη ζωή, στη μόρφωση, στη δουλιά», δηλώνει η Τομεακή Οργάνωση Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Αγ. Βαρβάρας της ΚΝΕ και διοργανώνει σύσκεψη, συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ για «Δημόσια Καθολική Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση», το Σάββατο 28/4 στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της ΔΑΣ στο Αιγάλεω (Δωδεκανήσου 21).
  • Τη Δευτέρα 30/4 σειρά έχει το ΤΕΙ Πειραιά όπου η οργάνωση της ΚΝΕ διοργανώνει συζήτηση για το ασφαλιστικό, με στέλεχος του ΠΑΜΕ, εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου, προβολή ντοκιμαντέρ και συναυλία με ερασιτεχνικό συγκρότημα. Οι εκδηλώσεις της Οργάνωσης του ΤΕΙ Πειραιά θα συνδυαστούν και με εξόρμηση που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της την ίδια μέρα στο «Carrefour» της Π. Ράλλη.
  • Σε μια περίοδο που οι «αναδιαρθρώσεις» παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας, που απειλεί να σαρώσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχει ιδιαίτερη σημασία η κατάσταση και ο ρόλος της εργατικής τάξης. Ακριβώς γι' αυτό, αλλά και γιατί από τα πανεπιστημιακά εγχειρίδια έχει εξαλειφθεί κάθε αναφορά στην εργατική τάξη, προκειμένου να προφυλαχτούν τα ιερά και τα όσια ενός εκμεταλλευτικού συστήματος, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνει την Πέμπτη 3/5 εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) «Προσεγγίσεις στην κατάσταση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα του ΠαντείουΠανεπιστημίου, στις 5 μ.μ. και θα μιλήσει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, πρόεδρος του ΚΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ