Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
Ενα σωματείο αναπτύσσει πολιτιστικές δράσεις

Από τη συναυλία στις αρχές του καλοκαιριού με τη μουσική ομάδα του Συλλόγου
Από τη συναυλία στις αρχές του καλοκαιριού με τη μουσική ομάδα του Συλλόγου
Ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δράσεις αναπτύσσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου». Ετσι, μετά τη σύσταση μουσικής ομάδας στο Σύλλογο πριν από κάποιους μήνες, που μάλιστα παρουσίασε τη δουλειά της με μια συναυλία - αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη στα τέλη του Ιούνη, το ΔΣ του Συλλόγου ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τη λειτουργία της και καλεί τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν. Επίσης, το ΔΣ ανακοινώνει ότι θα συστήσει και ομάδα χορού και θεάτρου.

Στους σχεδιασμούς του Συλλόγου είναι και η παρουσίαση του έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου», στις αρχές του Νοέμβρη, σε μια δωρεάν θεατρική εκδήλωση για όλους τους μαθητές των σχολείων.

Οπως χαρακτηριστικά έχει πει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κ. Παπλωματάς: «Γνωρίζουμε ότι η τέχνη, ο πολιτισμός είναι εφόδια, είναι τρόπος σκέψης, είναι στάση ζωής. Γνωρίζουμε και αντιστεκόμαστε στη σαβούρα, που καθημερινά μας κατακλύζει, αφού ο πολιτισμός και η τέχνη στα χέρια τους, έχουν μια και μοναδική ερμηνεία: Εμπόρευμα - Κέρδος.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ", τόλμησε και έκανε βήματα στο δύσκολο αλλά αναγκαίο και σημαντικό χώρο του πολιτισμού. Πρόκειται για δουλειά με μεράκι, δουλειά που σβήνει την κούραση της μέρας και που ανοίγει δρόμους για το δυνάμωμα του αγώνα. Δουλειά που μας φορτώνει και με άλλα καθήκοντα:

  • Να εντείνουμε την πάλη μας για την εξασφάλιση των μορφωτικών και υλικών προϋποθέσεων για την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση του λαού στην τέχνη και τον πολιτισμό.
  • Την πάλη για τη διαμόρφωση υποδομών και προγραμμάτων, που αναπτύσσουν την αισθητική καλλιέργεια της νέας γενιάς, συνδέουν τον πολιτισμό και την τέχνη με την ολόπλευρη ανάπτυξη και διαπαιδαγώγησή της, δίνουν στο νου ελευθερία, διάθεση για δράση, διάθεση για ανατροπή του συστήματος, που θέλει να αποχαυνώσει τα παιδιά μας».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στα σχολεία (2011-03-06 00:00:00.0)
Σύσκεψη της ΕΣΑΚ ΔΕΕ (2006-02-10 00:00:00.0)
Μαχητικό «παρών» (2000-09-29 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου εκπαιδευτικών (2000-04-18 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία ενάντια στο συμβιβασμό και την υποταγή (1999-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ