Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
Να βουλιάξουν αύριο οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Ομόνοια, στις 11 π.μ. και στο Αγαλμα Βενιζέλου την ίδια ώρα

Με πανό στις κολόνες, το ΠΑΜΕ καλεί το λαϊκό κόσμο στις γειτονιές της Αθήνας να συμμετέχει μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο
Με πανό στις κολόνες, το ΠΑΜΕ καλεί το λαϊκό κόσμο στις γειτονιές της Αθήνας να συμμετέχει μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο
Συνεχίζονται σήμερα και κορυφώνονται αύριο Σάββατο σε Αθήνα (11 π.μ., Ομόνοια), Θεσσαλονίκη (11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και σε άλλες πόλεις, τα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, οργανώνεται η δουλειά για την προετοιμασία της απεργίας στις 23 Οκτώβρη, την οποία ήδη αποφασίζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Τα συλλαλητήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Τετάρτη σε διάφορες πόλεις, όπως και αυτά που διοργανώνονται αύριο, αποτελούν ταυτόχρονα παρέμβαση του εργατικού ταξικού κινήματος στις εξελίξεις με τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Σηματοδοτούν την ανάγκη της ανασύνταξης του κινήματος, για να μπουν εμπόδια στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στους μηχανισμούς με τους οποίους το σύστημα προσπαθεί να την επιβάλλει στους εργαζόμενους και το λαό. Τέτοιος αντιδραστικός - εγκληματικός μηχανισμός είναι η Χρυσή Αυγή και σαν τέτοιο πρέπει να τον τσακίσει οργανωμένο το κίνημα.

Με ορίζοντα την απεργία στις 23 Οκτώβρη και σταθμό τα αυριανά συλλαλητήρια, τα σωματεία αναπτύσσουν μια σειρά πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι εξής:

  • Σύσκεψη με το επιχειρησιακό σωματείο του ξενοδοχείου «Athens Melia» πραγματοποίησε χτες το απόγευμα το κλαδικό Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Σήμερα το σωματείο προγραμματίζει περιοδεία στο ξενοδοχείο «Crown Plaza». Ζήτημα αιχμής είναι η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους, που αφορά το 80% των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και η πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ, τόσο για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, αφού η ισχύς της σύμβασης λήγει το Δεκέμβρη, όσο και για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό, για τους οποίους η προηγούμενη σύμβαση έχει ήδη λήξει. Το Συνδικάτο απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής τόσο στο αυριανό συλλαλητήριο το Σάββατο, όσο και στη Γενική του Συνέλευση, την Τετάρτη 9/10.
  • Εξορμήσεις και περιοδείες στον κλάδο του Τύπου - Χαρτιού κάνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Κάλεσμα στο συλλαλητήριο απευθύνουν οι σωματειακές επιτροπές στις επιχειρήσεις «Βιβλιοσυνεργατική» και «Αφοι Βλάχου». Η διοίκηση της Ενωσης έχει αποφασίσει επίσης την προκήρυξη απεργίας στις 23 Οκτώβρη και καλεί τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 13 Οκτώβρη, με θέμα την οργάνωσή της. Με τον τρόπο αυτό δίνεται συνέχεια στη συζήτηση που άνοιξε στις συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς («Βιβλιοσυνεργατική», «Κουκιάς», «Λύκος», «Αφοι Βλάχου», οι χαρτεργάτες σε «Softex» και «Χρυσανθακόπουλο»).
  • Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ θα δώσει σήμερα, στις 11.30 το πρωί, συνέντευξη Τύπου, με θέμα το συλλαλητήριο που διοργανώνει στο νησί και το κάλεσμα για την προκήρυξη απεργίας.
  • Το δικό τους «παρών» στα συλλαλητήρια ετοιμάζονται να δώσουν και νέοι από τις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης: Τη συμμετοχή τους αποφάσισαν οι σπουδαστές από την Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ στον Αλιμο, που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στα ΕΛΤΑ. «Παλεύουμε μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση. Γινόμαστε μια φωνή με τους γονείς μας που είναι τίμιοι εργάτες και είμαστε περήφανοι για την τάξη μας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ