Σάββατο 5 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνέχεια στην κοροϊδία

Να χρυσώσει την κοροϊδία με το «Εισιτήριο Υγείας» για τους ανασφάλιστους επιχείρησε χτες ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

«Δίνεται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε μεγαλύτερο αριθμό έμμεσων μελών που έχουν ανάγκη, καθώς περιλαμβάνει, ως δικαιούχους, και τα προστατευόμενα μέλη των πρώην άμεσα ασφαλισμένων που δεν υπήρξαν κατά το παρελθόν ασφαλισμένα (ανασφάλιστοι νέοι σύζυγοι, απόκτηση τέκνων κ.λπ.). Οι αιτήσεις των προστατευόμενων μελών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)».

Πρόκειται, δηλαδή, για 3 επισκέψεις σε 4 μήνες των ανασφάλιστων. Απ' τις 2.9.2013 που άρχισε η εφαρμογή έχουν ήδη υποβληθεί μέχρι σήμερα 31.800 αιτήσεις και έχουν εκδοθεί 20.400 εισιτήρια καθώς τα οικονομικά κριτήρια είναι πολύ χαμηλά (ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ για τους άγαμους και οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ για τους έγγαμους).

Τα υπόλοιπα εκατομμύρια των ανέργων και των ανασφάλιστων συνεχίζουν να πληρώνουν -όπως και οι ασφαλισμένοι- χρήματα για εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία, συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια... `Η αν δεν έχουν να πληρώσουν κόβουν τα φάρμακα και δεν κάνουν εξετάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ