Σάββατο 5 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Κινήσεις τακτικής από την Λε Πεν

ΠΑΡΙΣΙ.--

Ακόμη και στη Δικαιοσύνη είναι αποφασισμένη, όπως δήλωσε, να προσφύγει η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου», προκειμένου να πάψουν τα ΜΜΕ αλλά και αναλυτές και πολιτικοί να χαρακτηρίζουν το κόμμα της «ακροδεξιό». Η Λε Πεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι η απόδοση του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού είναι «πνευματική γκάφα, ακτιβισμός και παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», προσδιορίζοντας το κόμμα της ως «ένα κόμμα ούτε δεξιό, ούτε αριστερό, που διαφέρει ριζικά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και από το Νεογκωλικό Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα».

Κατήγγειλε όσους «βάζουν στην ίδια μοίρα τον Μπρέιβικ στη Νορβηγία, τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα με το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία», προκειμένου να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και συνειρμούς, καθώς, όπως ισχυρίστηκε το κόμμα της «σέβεται τους νόμους της δημοκρατίας» και «δεν έχει καμία σχέση με ναζί, με ρατσιστές, με αντισημίτες και με δολοφόνους».

Η κίνηση αυτή που έχει γίνει και στο παρελθόν από τον ιδρυτή του Μετώπου, και πατέρα της σημερινής επικεφαλής, Ζαν Μαρί Λεπέν συνοδεύεται και με απειλές προς όποιον χρησιμοποιήσει το χαρακτηρισμό «ακροδεξιό», «ρατσιστικό» για το κόμμα αυτό. Ωστόσο, αυτή η τακτική δεν αλλάζει σε τίποτα τον αντιδραστικό χαρακτήρα του εθνικιστικού κόμματος, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τμήματος του κεφαλαίου και στηρίζει, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, παρά τις φιλολαϊκές κορόνες περί προστασίας των εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ