Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γαϊτανάκι συμφερόντων

«Γύρω γύρω όλοι, στη μέση το ελληνικό ποδόσφαιρο». Το παιχνίδι εξυπηρέτησης πολυεπίπεδων συμφερόντων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς (αν δεν κορυφώνεται) στην... καμπούρα του δημοφιλέστερου αθλήματος. Κάθε μια από τις εμπλεκόμενες πλευρές στηρίζει αμετακίνητα τις θέσεις της, κάνει κινήσεις τακτικής και προσβλέπει στη με κάθε κόστος επικράτηση. Και όλα αυτά στ' όνομα του καλού για το ποδόσφαιρο.

Η τύχη του περιβόητου τελεσιγράφου που έληξε χτες, θα κριθεί (τυπικά) σήμερα. Η ΦΙΦΑ θα εξετάσει (;) τα δεδομένα και στη συνέχεια θα λάβει (ή μήπως το 'χει ήδη πράξει) την απόφασή της. Ποια θα είναι αυτή; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Τα σενάρια, ως προς αυτό, είναι δύο και για το τι προηγήθηκε πολύ περισσότερα. Βλέπετε οι συγκρούσεις, οι διαβουλεύσεις και οι πιέσεις είναι από και προς κάθε κατεύθυνση...

Η ΕΠΟ σε μια προσπάθεια ν' αποποιηθεί τις ευθύνες της αλλά και να μη χαλάσει τις ισορροπίες, σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωσή της, «όπως είχε υποχρέωση προς την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) της απέστειλε όλη την αλληλογραφία που είχε με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο». Σε απλά ελληνικά χρήζει επίσημα τη ΦΙΦΑ σε γκαουλάιτερ και επιβάλλει επιστροφή στην εποχή των κανονιοφόρων... Αποποιούμενη του δικαιώματός της ν' ανταποκριθεί στο ρόλο της ανάγει το ΓΓ στη ΦΙΦΑ, Μ. Τσενρουφίνεν, σε τοποτηρητή και γενικό δερβέναγα που θα κρίνει και θα καθορίζει τις εξελίξεις... Ετσι θεωρούν ότι ούτε τον υπουργό «αδειάζουν» (παρ' ότι άλλα είχαν προκύψει από τις διμερής παρασκηνιακές επαφές) επίσημα, ούτε και τον τέως α' αντιπρόεδρό τους, Β. Μητρόπουλο, ο οποίος «ξεκαθάρισε» ότι δε θα επιτρέψει να ζητηθεί παράταση. Να επισημάνουμε εδώ ότι με τον ΓΓ της παγκόσμιας συνομοσπονδίας έχει φιλικότατες σχέσεις και απ' ευθείας επαφή. Ισως γι' αυτό και χτες διαβεβαίωνε το περιβάλλον του ότι ο αποκλεισμός είναι δεδομένος.

«Το γλυκό δένει» με τα σενάρια που αφορούν τις «εσωομοσπονδιακές» διαφορές. Σύμφωνα μ' αυτά ο ΓΓ, Β. Γκαγκάτσης, έστειλε «κρυφά» επιστολή που ζητάει παράταση ως τις 10 Ιούνη. Μετά από... συζητήσεις και με τη συναίνεση Μητρόπουλου στάλθηκαν οι επιστολές με Βενιζέλο, που όμως επιβεβαιώνουν το διάλογο... Δηλαδή «αδειάστηκε» ο τέως α' αντιπρόεδρος και τεκμηριώθηκε, εν αγνοία του, το αίτημα παράτασης. Από την πλευρά τους στη ΓΓΑ αναμένουν τ' αποτελέσματα και (δηλώνουν πως) προετοιμάζονται για όλα. «Αν δοθεί παράταση έχει καλώς, αλλιώς κάποιοι θα το πληρώσουν ακριβά» υποστήριζε ανώτερο στέλεχος. Νωρίτερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδης δήλωνε: «Το ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό την ομηρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας, που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τα όσα έχουν γίνει. Φταίει 100% για την κατάσταση, που έχει προκληθεί. Η ΕΠΟ συνομιλεί με τη ΦΙΦΑ, ρωτήστε, λοιπόν, τους υπεύθυνους αυτής για τις ενέργειές τους. Δε νομίζω, πάντως, ότι είναι σήμερα η τελευταία ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

  • Εξώδικο έστειλε η ΠΑΕ Πανιώνιος στους α' και β' αντιπρόεδρο στην ΕΠΑΕ, Αρ. Λουκόπουλο και Β. Κοντοβαζαινίτη αντίστοιχα. Τους υπενθυμίζει πως ο Β. Μητρόπουλος είναι έκπτωτος και βάση καταστατικού είναι υποχρεωμένοι να δρομολογήσουν τις εξελίξεις. Τους καλεί λοιπόν ως τις 6/5 να συγκαλέσουν ΓΣ, αλλιώς θ' ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Επίσης μ' εξώδικο στην ΕΠΟ οι «κυανέρυθροι», επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος τους, ζητούν αποβολή Μητρόπουλου από το ΔΣ και απαγόρευση κάθε δραστηριοποίησης του με την ιδιότητα του α' αντιπροέδρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ